Çöken rezidansın müteahhidi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı

Çöken rezidansın müteahhidi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı
10.02.2023
A+
A-

Hatay’da depremde yıkılan rezidansın müteahhidi, yurt dışına çıkmaya çalışırken gözaltına alındı

Üzerinde bulunan paralarla Karadağ’a gitmek üzere geldiği İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan şüpheli Mehmet Yaşar Coşkun polis merkezine götürüldü

Hatay’da depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, yurt dışına çıkmaya çalışırken İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Hatay’da depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun’un üzerinde bir miktar para ile yurt dışına çıkmak için İstanbul Havalimanı’na geldiği ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

Şüpheli Coşkun, Başsavcılığın talimatıyla polis ekiplerince İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Karadağ’a kaçmak üzereyken gözaltına alınan ve üzerinde bir miktar para ele geçirilen şüpheli Coşkun, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

12 KATLI REZİDANS DEPREMDE YERLE BİR OLDU

Hatay’ın Antakya ilçesi İnönü Bulvarı’nda, 2013 yılında tamamlandığı belirtilen, 250 dairesi bulunan, 12 katlı Rönesans Rezidans, Kahramanmaraş merkezli depremde yerle bir oldu. Rezidansın enkazı havadan drone ile görüntülenirken, yapının depremde havuzun bulunduğu bölgeye doğru devrildiği, sokaktaki başka binaya da hasar verdiği görüldü.

YIKILAN REZİDANSTA 1000 KİŞİ YAŞIYORDU

Yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı tahmin edilen rezidansta çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı belirtildi. Bölgeye ulaşan arama-kurtarma ekiplerince çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

“CENNETTEN BİR KARE”

İnşaatı yapan şirketin, 2013’te rezidansın fotoğraflarını sosyal medyadan “Cennetten bir kare, Rönesans Rezidans” notuyla paylaştığı ortaya çıktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.