CHP’lileri avlamaya çalışan Cevheri Güven kim?

13.10.2021
A+
A-

Son dönemde ‘Atatürkçü-Cumhuriyetçi’ kitleye oynayan ‘Youtuber’ Cevheri Güven’in adı CHP’ye kaset kumpasında geçiyor.

Son dönemlerde yurtdışından yayın yapan FETÖ’cü sözde gazeteciler algı operasyonlarına devam ediyor. Bunlar arasında Adem Yavuz Arslan, Said Sefa, Cevheri Güven, Erkam Tufan, Emrullah Uslu ve Tarık Toros gibi isimler bulunuyor.

En çok dikkat çeken videoları ise Sedat Peker’in de yakın zaman önce sosyal medya paylaşomlarında polemik yaptığı Cevheri Güven.

Son videosunda, AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devrileceğini belirten Güven, Atatürkçlüleri avlamak için “Yeter ki halk sandıklara sahip çıksın, Kurtuluş Savaşı’nda ülkesine sahip çıktığı gibi” sözüyle programını bitirmişti.

“Kurtuluş Savaşı” örneği veren Güven’in ise FETÖ’cü olduğu birçok çevre tarafından bilinmiyor.

Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarının savunuculuğunu yapan, bir ara Star Gazetesinde yönetici pozisyonunda bulunan Güven’in özellikle cumhuriyetçi kitleyi etkilemeye çalışması dikkat çekiyor.

BAYKAL’A KASET KUMPASI

Şu sıralar muhalefeti destekleyen Güven’in adı, bir zamanlar ana muhalefet partisi CHP’ye en büyük operasyonları yapanlar arasında geçmişti.

Bunların başında da dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın özel hayatına ilişkin görüntülerin internet sitelerinde yayınlanması geliyor.

CEVHERİ GÜVEN’E ULAŞTIRDIK’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Deniz Baykal ve bazı eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internetten yayınlanmasıyla ilgili 2017 yılında bir iddianame hazırlanmıştı. 171 şüpheli hakkında 8 ayrı suçtan hazırlanan İddianamede dönemin Akit Haber Müdürü Yener Dönmez’e de yer verilmişti. Dönmez’in ByLock kullandığı bilgisinin yer aldığı iddianamede, dönemin Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli şüpheliler Kaan Özyiğit, Özgür Türker, Mustafa Koparan, Selim Yasdıbaş ve Rüstem Atik’in usulsüz bir şekilde elde ettikleri özel görüntüleri FETÖ’nün amaçları doğrultulsunda kullanmak üzere şüpheli Cevheri Güven’e ulaştırdıkları belirtilmişti.

Güven’in de görüntüleri yayımlaması için birçok haber portalına ulaştırdığı ancak haber siteleri görüntüleri yayınlamayı reddettiği bunun üzerine Dönmez’in yazarlık yaptığı habervaktim.com isimli FETÖ sitesinin ihbar hattına söz konusu görüntüleri gönderdiği ve görünlerin Dönmez’in katkılarıyla yayımlandığı vurgulanmıştı.

‘PATRON ONAY VERDİ’

Şüphelilerden F.A. görüntülerin yayımlanmasına ilişkin iddianamedeki beyanında, şunları söylemişti:

“Güven, videonun linkini habervaktim.com internet sitesinin ihbar hattına gönderdiğini söyledi. Ben de kendisine ‘bakarım’ dedim ve telefonu kapattım. Kısa bir süre sonra bu konuda tek başıma karar verebilecek konumda olmadığım için Dönmez’i aradım. Ona konu hakkında bilgi verdim. Yener bey de bana bu konunun önemli olduğunu, patronla görüşmemiz gerektiğini söyledi. Sonrasında Yener bey patronla görüşüp konuyu detaylı bir şekilde iletti diye biliyorum. Habervaktim.com internet sitesinde ‘Deniz Baykal’la ilgili bir video’ başlığı ile ekinde metacafe.com internet sitesinden alınan link eklenerek haberler bölümünde duyuruldu. Sonrasında tam hatırlamıyorum ya ben Yener beyi ya da o beni aradı. Ve konuşmamızda patronun bunun yayımlanmasına onay verdiğini ve yayımlandığını söyledi.”

(Kaynak: veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.