CHP’lilerden ‘faiz’ ve ‘döviz kuru’ tepkisi

CHP’lilerden ‘faiz’ ve ‘döviz kuru’ tepkisi
21.10.2021
A+
A-

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, “Bu, talimatla faiz indirildiği izlenimini artırıyor. Döviz kurunu şaha kaldırıyor.” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 18’den yüzde 16’ya indirilmesine karar verdi. Faiz indirimi kararına siyasiler ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Kararı eleştiren bazı CHP milletvekillerinin sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlar şöyle:

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: “Enflasyon artıyor. TL, benzerleri içinde en çok değer kaybeden para birimi. Yine benzerler içinde en yüksek CDS bizde. Buna rağmen TCMB ardı ardına faiz indiriyor. Ortada güven veren bir program yok. Bu, talimatla faiz indirildiği izlenimini artırıyor. Döviz kurunu şaha kaldırıyor.”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: “AKP’nin ülkemizde yarattığı büyük enkazı unutturmayacağız. 15 Euro olarak açıklanan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti açılmadan artmaya devam ediyor. Faiz indirimi öncesi 152 TL olan köprünün geçiş ücreti kurdaki dalgalanmanın ardından 165 TL oldu.”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve iktidar temsilcilerinin döviz kurları ve enflasyona ilişkin yaptığı açıklamaların yer aldığı bir video da paylaşan Özkan, “Ekonomist(!) Erdoğan’ın iktidarında dolar rekor üstüne rekor kırıyor. Fatura vatandaşa çıkıyor” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: “Ve dolar 9.47… Basiretsiz yönetim yüzünden ekonomi topyekün çöküş yaşıyor…”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: “Erdoğan ve çevresi doları depoladı, Merkez Bankası’na faizi düşürterek kendi paralarına para katıyor, olan vatandaşa oluyor. Bu iktidar Türk Lirası’na düşman!”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen: “Dolar 10 Liraya dayandı. Euro ise 11 lira oldu. Ülkenin kurtulması için yapılacak tek şey kaldı; bu iktidarı göndermek…”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: “Olacak iş değil!.. Çin’de asgari ücret: 387 dolar, Türkiye’de asgari ücret: 299 dolar. Faiz kararından sonra dolar 10 TL’ye gidiyor.

-Saray ve şürekası hariç- herkesin alım gücü düştükçe düşüyor. Bu gidişatın sonu uçurum. Tek çare #HemenSeçim!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.