CHP’li Tanal’dan Bahçeli hakkında suç duyurusu

CHP’li Tanal’dan Bahçeli hakkında suç duyurusu
02.08.2023
A+
A-

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, kendisine “müstevli işbirlikçisi” ve “müsvedde” diyen Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Muğla Milas İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda jandarma ile arasında yaşananların ardından kendisi hakkında yaptığı açıklamada hakaret ettiği iddiasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bahçeli’nin “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçunu işlediğini öne süren Tanal, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

– Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Muğla’nın Milas İlçesinde İkizköy Mevkiinde bulanan Akbelen Ormanı’na giriş yapan ve kömür madeni sahası için ağaç kesimine itiraz edip, demokratik, barışçıl ve silahsız protesto hakkını kullanan vatandaşların kişisel verilerinin hukuka aykırı şekilde görevli jandarma personeli tarafından kayıt altına alınmasına karşı çıkmam dolayısıyla yazılı bir açıklama yapmıştır.

“ŞAHSIMI HEDEF GÖSTERDİ”

– Devlet Bahçeli’nin, MHP’nin resmi internet sitesi ve siyasi partisinin resmi Twitter adresi üzerinden paylaşılan söz konusu açıklamasında, jandarmaya “eşkıya” diye bağırdığımı öne sürüp şahsımı hedef göstermiş, “müstevli işbirlikçisi”, “müsvedde” şeklindeki ifadelerle hakaretlerde bulunmuştur.

– MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ayrıca, şanla, şerefle ve gururla yaşadığım Türk vatanında, “Türk askerine düşmanca mukabele ettiğim” iftirasında bulunmuştur.

– Devlet Bahçeli’nin yine Cumhuriyet’i kuran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi, bir milletvekili olarak şahsımı, “bir yeri istila eden” anlamına gelen “Müstevli” kelimesi ile hedef alması, “Müstevli işbirlikçisi” ifadesini kullanması, onur ve şerefime karşı ciddi bir saldırı niteliğindedir.

– Yine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türk vatanında, Türk askerine düşmanca mukabele ettiğimi” iddia ederek, vatanına ve milletine bağlı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını, akla ve izana aykırı şekilde töhmet altında bırakmaya çalışmıştır.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.