CHP’li Karabıyık, YÖK’teki sorunlara dikkati çekti

17.02.2022
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Yüksek Öğretim Kurumları’nda verilen kişiye özel ilan ve personel alımlarına göndermede bulunarak, eğitim sistemine dikkati çekti.

ANKARA (İGFA) –  CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında üniversitelerde kişiye özel ilan verilmeye ve personel alımı yapılmaya devam ettiğini öne sürdü.

CHP’li Karabıyık, açıklamasında, yükseköğretimde gelinen noktada çok önemli sorunlar olduğunun aşikar olduğunu belirterek, Türkiye’de eğitim sisteminde gerçekten çok önemli çözülmesi gereken sorunlar ve yapılması gereken reformlar olduğunu kaydetti. Karabıyık, “Bu kadar sınava dayalı, sürekli yöntem ve sistem değiştiren, ilköğretimden yükseköğretime niteliğin gitgide düştüğü bir eğitim sisteminin öğrencilere ve Türkiye’nin kalkınma stratejisine hiçbir faydasının olmayacağı aşikardır. Eğitim, sürekli değişen bir sistemsizlik içerisinde savrulmaktadır. İktidarımızda ise, Türkiye’nin kalkınma stratejisi ile örtüşen, çocukların ve gençlerin maksimum yararını hedefleyen, fırsat eşitsizliğinin olmadığı, nitelikli eğitime tüm çocuk ve gençlerin eşit bir şekilde edilebildiği bir sistemi paydaşlar ile birlikte yapılandıracağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.