CHP’li Karabıyık, ‘Türkiye’de çocuk’ gerçeğine dikkati çekti

22.04.2022
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye’de çocukların yaşadığı ciddi sorunlara dikkati çekti.

BURSA (İGFA) – Türkiye’de çocuk gerçeğini yaptığı yazılı açıklamayla gözler önüne seren CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, okulda olması gereken yaşta çocukları çalıştığı, erken yaşta evlendirildiği, evden kaçarak suça sürüklendiğini öne sürdü.

Karabıyık, 20 yıllık iktidarda olan AK Parti’nin nüfusun üçte birini oluşturan çocukların ışığını, gülüşlerini, hayallerini ve umutlarını yok ettiğini iddia etti. Çocukların ailelerin itildiği yoksulluk dolayısıyla sağlıklarını yitirdiğini belirten Karabıyık, açıklamasında “Ülkemizde yoksul fertlerin yaklaşık yüzde 45’ini çocuklar oluşturuyor ve ne yazık ki Türkiye’de çalışan çocukların, çalışma nedenlerinin başında yoksulluk geliyor. Bugün Türkiye’de neredeyse 250 bin çocuk istihdamda olduğu için eğitimine devam edemiyor. Çocuklarımızın bayramı olan bugünde öncelikli olarak konuşmamız ve çözmemiz gereken sorunlar bunlar” ifadelerini kullandı.

Çocuklarla ilgili izlenen politikalarda bu gerçeklerin unutulmamasını isteyen Karabıyık, öncelikle eğitim sistemini siyaset aracı olarak gören zihniyetin de değişmesi gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.