CHP’li Aydın’dan finansman mağdurları için araştırma önergesi

CHP’li Aydın’dan finansman mağdurları için araştırma önergesi
20.07.2021
A+
A-

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle; tasfiye edilen şirketlerden alacağı olan binlerce kişinin mağduriyetlerinin araştırılması için Meclis Araştırma önergesi verdi.

Kanunda yapılan değişiklikle tasarruf finansman şirketlerinin denetim ve gözetimi BDDK bünyesine alındığı geçtiğimiz günlerde açıklanmış ve bu bünyede hizmet veren şirketlerin faaliyet izni için 7 Nisan 2021 tarihine kadar başvurmaları istenmişti. BBDK’ya başvuru yapan 35 şirketten 21’i BBDK’dan onay alamadı ve kapatılmasına karar verildi.

Tasarruf finansman şirketlerinin faaliyetlerini güvenilir ve denetlenebilir şekilde icra edebilmelerini sağlayacak olan kanun 7 Mart 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Erkan Aydın, verdiği önergede şirketlerin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na 30 gün içinde başvurması şartı olduğunu ve sermayesi yeten yetmeyen tüm şirketlerin BDDK’ya başvuru yaptıklarını, yeterli şartları taşımayan şirketlerin de ‘BDDK’ya başvuru yaptım’ diyerek, para toplamaya devam ettiklerine dikkat çekti.

“BURSA’DA 40 BİN MAĞDUR VAR” 

Aydın şunları söyledi:

“Tasarruf finansman şirketindeki katılımcı sayısı yaklaşık 400 bin. Tasfiye edilen şirketlerde bulunan binlerce katılımcı mağduriyet içine düştü. Bu sayının sadece Bursa’da 40 bin olduğu var sayılıyor. Bir başka deyişle daha önce yaşanan konutzede olayına yakın bir tehlike söz konusu. Tasfiye edilen şirketlerdeki ev ve araba almak için yatırım yapan binlerce kişinin mağduriyetlerinin araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98’inci maddesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereği Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.