CHP’den ‘Mansur Yavaş’ açıklaması

CHP’den ‘Mansur Yavaş’ açıklaması
11.04.2022
A+
A-

CHP’den Cumhurbaşkanı adaylığı ve Mansur Yavaş açıklaması geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ partisinin cumhurbaşkanı adaylığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı açıklamasının ardından CHP’den bir açıklama daha geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin adaylığı için ismin değil taşıdığı niteliğin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında partisinin cumhurbaşkanı adayının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu duyurdu. Bu açıklama sonrası siyasi kulisler hareketlenirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinden bir ismi söyleyen Özdağ’ın açıklamalarının “memnuniyet verici” olduğunu ifade etti.

YAVAŞ: BENİM RIZAM DIŞINDA AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün İYİ Parti ve CHP genel başkanlarını ziyaret etti. İYİ Parti ziyareti sonrası Meral Akşener ile kameraların karşısına geçen Yavaş, “Ben siyasetin içinde değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Açıklamalar benim rızamın ve bilgimin dışında. Ben de görevimin başındayım” ifadelerini kullandı.

CHP’DEN MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI

CHP’den ‘Mansur Yavaş’ iddiaları ile ilgili yeni açıklama geldi. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı. Toplantının ardından MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen CHP’li Öztrak, ‘Mansur Yavaş’ ve partisinin cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“ADAYIN İSMİ ÖNEMLİ DEĞİL”

Öztrak, “Başından itibaren genel başkanlarımız ifade ediyor. Bugün adayın ismi değil hangi kriterlere sahip olacağı önemli. Bu nedenle de genel başkanlarımız bu konudaki düşüncelerini kamuoyuna duyuruyorlar.  Bu aşamada bizim için adayın ismi değil adayın nitelikleri önemli. Vakti geldiğinde masanın etrafındaki 6 siyasi partinin genel başkanları, Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı seçilecek ismi açıklayacak” ifadelerini kullandı.

(tgrthaber.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.