CHP’den çok sert ‘Afgan’ tepkisi

CHP’den çok sert ‘Afgan’ tepkisi
09.08.2021
A+
A-

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ‘Afgan’ göçmenlerle ilgili sert çıktı: Bakanlar başka, Erdoğan başka konuşuyor.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Afganların akın akın Türkiye’ye gelmesine tepki gösterdi.

Öztrak’ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

Sınırlarımızın hali ortada… Sınır sınırlıktan çıktı, kevgire döndü. Sınır hani milletin namusuydu? Rus jetini birkaç kilometre sınırımıza girdi diye siz düşürmediniz mi?

Gerçi işin astarı yüzünden pahalıya çıkınca, İşi FETÖ’ye yıkan da siz oldunuz. Yetmedi bir de Ruslardan özür dilemek için, 2,5 milyar dolar verip hala kullanamadığınız S-400’leri aldınız. Ama şimdi Afgan erkeklerinden oluşan taburlar, ellerinde tek bir çanta bile olmadan, Akın akın Türkiye’yi istila ediyor. Peki, hükümet nerede? Bu ülkeyi kim yönetiyor? Taliban ele geçirdiği bölgelerde, tüm hapishaneleri boşaltıyor. Bununla ilgili görüntüler sosyal medyaya düşmeye başladı. Yarın bir gün bu hapishane kaçkınları, Bizim şehirlerimize dayandığında ne yapacaksınız? Millete nasıl hesap vereceksiniz?

Daha bir hafta önce, Sarayın iletişim başkanı, “Türkiye kimsenin bekleme odası değil” diyordu. Dışişleri Bakanlığı; “Yeni bir göç krizine izin verilmeyecek” diye söz veriyordu. Peki, şimdi Erdoğan ne diyor? “Mültecileri almaya devam edeceğiz.” Devletin kurumları başka konuşuyor, Erdoğan başka… Anlaşıldı ki devlet, Erdoğan’ın kapalı kapılar ardında, ABD ile ne görüştüğünü bilmiyor.

Konuşulanları bir tek Erdoğan biliyor. Bir de, devlet teamüllerine aykırı olarak, toplantıya alınan Kavakçı’nın kızı… Anlaşılan Erdoğan ABD ile bir olmuş, Türkiye’ye kontrolsüz göçmen akınını teşvik ediyor.

Amerika’sı, Almanya’sı, Avusturya’sı, Belçika’sı Erdoğan’ın sırtını okşasın, parayı versin, Varsın ülkemiz işgal edilsin… Türkiye Avrupa’nın mülteci gettosuna dönüşsün.

Sınırlarımız kevgire dönmüşken Milli Savunma Bakanı da çıkmış, “Kabil Havalimanı’nın işletmesiyle ilgili görüşmeler sürüyor” diyor. Mehmetçiğimiz ne zamandan beri, Başkalarının havalimanını işletiyor Sayın Akar? Bu millet Mehmetçiğine bugün sınırda ihtiyaç duyuyor. Siz gitmişsiniz Kabil’de, Egemen güçlerin taşeronluğuna soyunuyorsunuz.

Gürbüz, genç Afgan erkekleri kaçıp, buraya gelecek, benim Mehmetçiğim Afganistan havalimanını savunmaya gidecek. Bu çirkin becayişi, bu millet içine sindirmez. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Kendinize gelin. Uyardık, uyarıyoruz… Ülkemizde gayrı resmî rakamlarla 5 milyon Suriyeli var. Bir de bunun üstüne yüzbinlerce Afgan gelirse, Bu terazi bu sıkleti çekmez… Madem bu ülke güçlü bir ülke, Madem beyefendi bu işin finansını iyi biliyor, o zaman yapılacak bellidir. 3-5 milyar avroyu Avrupa’ya verelim. milyonlarca Suriyeliyi, Afganlıyı oraya gönderelim. Böylece; ülkemizin demografik yapısı, sosyal dengeleri çok büyük bir tehditten kurtulsun. Türkiye ekonomisi düşük teknoloji, düşük gelir tuzağına takılıp kalmasın.

Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği kurtulsun. Sabah akşam, beka diyen Sayın Bahçeli’ye de sormak lazım. Ortağınız Türkiye’nin en önemli beka meselesinde, Milletimizi sırtından hançerliyor. Ama sizden gık çıkmıyor. Bu içinize siniyor mu? Buna sessiz kalmak, suça iştiraktir. Bugün buna sessiz kalan, Yarın millete dönüp ben milliyetçiyim diyemez.

Çok açık söylüyorum. Bu meselede herkes yaptıkları kadar, Yapmadıklarından da sorumludur. Milletimiz kendisine ihanet edenleri ve işbirlikçilerini sandıkta paket yapıp, tarihin tozlu sayfalarına göndermeyi de çok iyi bilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.