CHP’den Akşener’in açıklamalarına yanıt

CHP’den Akşener’in açıklamalarına yanıt
28.08.2023
A+
A-

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti lideri Meral Akşener’in açıklamalarını değerlendirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarının yankısı sürerken, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuya dair değerlendirmelerde bulundu.

‘İTTİFAK RUHUYLA HAREKET EDECEĞİZ’

Akşener’in isim vermeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Ne acıdır ki sadece iktidar mensuplarıyla değil, biz âdeta bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik” açıklamalarına gelen bir soru üzerine Başarır şu yanıtı verdi:

“Gerek Meral Hanım’ın gerek diğer partiler, bu ülkenin çok önemli sorunları olduğunu söylüyoruz. Bari halka hizmet eden belediyeleri koruyalım, buraları kazanalım. Daha seçimlere 7 ay var görüşmeler sürecek. Biz belediye başkanlarından memnununuz, halk memnun. Anketlerde oylarının yükseldiği görülüyor. Biz ve diğer partilerin ortak özelliği demokrasiye inanan partileriz. Bu eleştirileri hepimiz saygıyla karşılayacağız. Birbirimiz eleştireceğiz. Konuşacağız. Yanlış olan bir şey varsa doğruyu ortak bir şekilde bulacağız. Ama kavga etmeden. Demokratik anlamda bir tartışma olduğunda olan millete oluyor. Eleştiri kaliteyi artırır, tartışma kaliteyi artırır. Elimizden geldiğince ittifak ruhuyla hareket edeceğiz. Birbirimiz bağlayacak yorumlardan uzak duruyoruz.”

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlere kendi kadrolarıyla gireceklerini açıkladı. “Önümüzdeki yerel seçimlerde kendi kadrolarımızla milletimizin huzuruna çıkacağız ve göreve talip olacağız” diyen Akşener, “Gelin tüm siyasi partiler yerel seçimlere ayrı ayrı girelim” çağrısında bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik de Akşener isim vermeden “Üstelik ne acıdır ki sadece iktidar mensuplarıyla değil, biz âdeta bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.