CHP’deki kurultay krizi tırmanıyor!

CHP’deki kurultay krizi tırmanıyor!
31.07.2018
A+
A-

Muhalif kanadın olağanüstü kurultay için yeterli imza sayısını topladıklarını açıklamasına, CHP Genel Merkezi’nin de imza atan birçok delegenin noter kanalı ile imzalarını geri çektiğini açıklaması ile tavan yapan tartışmalar, 2 Ağustos Perşembe günü imzaların temsil edileceği yönündeki açıklamalarla yeni boyut kazandı.

Bursa’da CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un yükselen tansiyonu düşürmek için verdiği çaba ise muhalifleri daha da kızdırdı.

Başkan Akkuş’un siyasi baskı yaptığını belirten muhalif kanadın en sert temsilcisi olan Yıldırım eski İlçe Başkanı Güner Aklan, hem Akkuş ve yönetimini, hem de genel merkezi adeta topa tuttu!

Güner Aklan; “Bir tarafta il kongresinde seçilen kurultay delegeleri (yani seçilmiş delegeler), diğer yanda TBMM’nin partili üyeleri (yani genel merkezce atanan milletvekilleri) parti tüzüğünün 46/2 maddesi gereğince her biri kurultay delegesi. Tüzük gereği birbirlerinden farkı yok yani. Aralarındaki tek fark, seçilmiş delegelerin %60’ı (Bursa’da % 66) olağanüstü kurultay için imza verirken, atanmış delegelerin sadece % 8’i (Bursa’da % 0) imza vermiş” dedi.

”İşte size bir tüzük değişikliği önerisi” şeklinde konuşan Aklan, ”Hiç atanmışla seçilmiş bir olur mu? 1) Acaba 24 Haziran seçimlerinde önseçimin yapılmaması, çok önceden alınmış bir tedbir miydi? 2) Bursa’nın atanan 5 milletvekili önümüzdeki süreçte Bursa örgütüne ne anlatacak?” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.