CHP’de Genel Başkan seçimi bugün…

CHP’de Genel Başkan seçimi bugün…
04.11.2023
A+
A-

CHP 38. Olağan Kurultayı ‘İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı’ sloganıyla bugün Ankara’da başlıyor. 81 ilden bin 367 delege yeni genel başkan ve yeni PM’yi seçecek. Bugün genel başkan seçimi yapılacak.

CHP 38. Olağan Kurultayı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla bugün Ankara’da başlıyor. 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçecek. Kurultayın ilk günü genel başkan seçimi yapılacak, ikinci günde; Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

Ankara Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak kurultayda, CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, eski PM üyesi Örsan Kunter Öymen ve eski milletvekili İlhan Cihaner yarışacak.

Kurultayın ilk günü genel başkan seçimi yapılacak, ikinci gün olan pazar günü 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu

Kurultayın divan başkanlığını Kılıçdaroğlu’nun davetiyle “değişimi” savunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak.

KAÇ DELEGENİN İMZASI GEREKİYOR?

Kurultay, normal şartlarda 2022 yılında yapılacaktı ancak pandemi ve olası erken seçim ihtimali nedeniyle ertelendi. CHP’nin bir önceki kurultayı ise 25-26 Temmuz 2020’de yapılmıştı.

CHP’nin iç tüzüğü gereği genel başkanlığa aday gösterilmek için parti delegesinin yüzde 5’i olan 69 delegenin imzası gerekiyor. Genel Başkan seçilmek için ise delege sayısının çoğunluğu olan en az 684 delegenin oyunu almak gerekiyor.

Genel başkanlık seçimindeki esas yarışın; “değişimciler”in adayı Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçmesi bekleniyor.

Kurultay öncesinde; Özgür Özel ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na destek verenler arasında adeta “imza savaşları” yaşandı. İmza sayısı, moral üstünlük açısından değerli görüldüğünden önem taşıyor.

TRİBÜNLER AYRILDI

Arena Spor Salonu’nun sağ tarafındaki tribünler Özel’i, sol taraftaki tribünler ise Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler için ayrıldı. Karşılıklı sloganların atıldığı kurultayda delegeler henüz salona giriş yapmadı.

Atatürk resimlerinin yer aldığı salona, “Bay Kemal’in yol arkadaşı olmak kolay değildir”, “Birleşerek güçleneceğiz yenilenerek kazanacağız” yazılı pankartlar asıldı.

(tele1.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.