CHP’de eleştiri okları İl Başkanı Akkuş’a çevrildi

CHP’de eleştiri okları İl Başkanı Akkuş’a çevrildi
27.06.2018
A+
A-

24 Haziran seçimleri sonuçları partilerin il başkanlıklarında masaya yatırılıyor. Önceki gün CHP Bursa il başkanlığında toplanan il yönetimi, ilçe başkanları ve milletvekili adayları durum değerlendirmesi yaptı.

Yapılan toplantıda sert eleştiriler nedeniyle CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile kıl payı milletvekili seçilemeyen 2’ci bölge adayı Mustafa Şenyurt’un tartışması gündeme damgasını vurmuştu. Tartışmalar sonrası beyin kanaması geçiren Şenyurt’un sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. “Başarılı olamazsam istifa ederim.” diyen il başkanı Hüseyin Akkuş eleştirilerin temel hedefi olurken, yönetimin devam kararı alması eleştirileri giderek sertleştiriyor. Geçmiş dönem Yıldırım ilçe başkanı olan Güner Aklan da eleştiri oklarını Akkuş’a yöneltirken, Nasrettin Hocanın ‘bizim ciğer nereye gitti!’ fıkrası ile farklı bir pencere açtı.

BAŞARISIZLIK KİMİN?

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan; “Türkiye’de milletvekili listesi onaylanan tek il başkanı benim” diyen il başkanına soruyorum. Bursa 2. Bölgeden seçimden iki hafta önce partiye üye olan 3 adayı ilk 6’ya etnik ve bölgesel kimlikleri için 30 bin+40 bin=70 bin oy getirecekler diye listeye yazanlar cevap versin. 1 Kasım 2015’de 78 bin oy alınan Yıldırım’da, 24 Haziran’da bu oy 69 bine düşmüştür. Şimdi ben de 2 haftalık üyeleri bu listeye yazanlara soruyorum. Yıldırım’da alınan 69 bin oy, bu adayların kazandırdığı yeni oysa partinin eski oyları nerede, yok eğer bu oy geçmiş dönemde aldığımız oylarsa bu adaylarımızın kazandırdığı oylar nerede?” ifadeleri ile yüklendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.