CHP Yıldırım İlçe Başkanı Yeşiltaş’tan yangın eleştirisi

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Yeşiltaş’tan yangın eleştirisi
10.08.2021
A+
A-

Nihat Yeşiltaş: Yangın bilançosunun sorumlusu AkP iktidarıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, 47 ilde meydana gelen 240 orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de 13’ncü gününe giren orman yangınlarına ilişkin değerlendirme yapan CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Ülkemizin dört bir yanında meydana gelen yangınlar sebebiyle binlerce ağaç yok oldu, çok sayıda tarım arazisi ve yerleşim yeri kullanılamaz hale geldi. Yüzlerce ev küle döndü, sayısızca hayvan öldü, ayrıca yangın sebebiyle ve yangına yardım etmek isteyen  vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Kısacası yüreğimiz, ciğerimiz, geleceğimiz, canlarımız yandı” dedi.

Yeşiltaş, orman yangınlarının ihmal, dikkatsizlik, iklim değişikliği, sabotaj gibi nedenlerden çıkabileceğini ancak afet yönetimindeki zaafiyetler ve hazırlıksızlık nedeniyle öfkeli olduklarını ifade ederek AKP’nin ormanların yanmasına göz yumduğunu söyledi.

“YANGIN BİLANÇOSUNUN SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında “Yerleşim bölgelerindeki yangının sorumluluğu, oradaki büyükşehir belediyelerindedir” diyerek suçu belediyelere yıktığını, her zaman yaptığı gibi üzerindeki sorumluluğu muhalefete attığını vurgulayan ancak tüm bu ifadelere rağmen yangının bilançosunun sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu belirten Yeşiltaş iktidara şu soruları yöneltti:

1- Orman Bakanı Bekir Pakdemirli envanterimizde yangın söndürme uçağımız ve helikopterimiz yok dedi. Aya gideceğiz ama, daha yangın söndürme uçağımız yok. Neden?

2-Cumhurbaşkanı Erdoğan, “THK’nın elinde kullanılacak uçak yok” dedi. Bunun üzerine Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yetkili kurumların izin vermesi halinde yangın söndürme uçaklarının tüm bakım ve işletme giderlerini 11 büyükşehir belediye başkanının karşılamaya hazır olduğunu beyan etti. Dünya bizi kıskanırken, uçakların bakım ve onarımlarını neden yapmadık?

3- Yangınlar devam ederken Cumhurbaşkanı yanan orman alanlarının tekrar kazanılması için görevi Orman Bakanlığı’na değil de, Turizm Bakanlığı’na veriyor. Yanan ormanların yerine ağaç yerine, beton mu dikeceksiniz?

4-Küresel ısınma gerçeği varken, küresel ısınma ile birlikte orman yangınlarının artacağı bilinirken ve uzmanların uyarılarını dikkate almayan bir iktidar orman yangınlarının sorumlusu değil midir? Neden uyarıları dikkate almıyorsunuz?

5- Geçtiğimiz yıl Hatay ilimizde oluşan yangınlar için partimizin verdiği “Orman Yangınları Araştırılsın” önergesine neden ret oyu verdiniz? Ormanları korumanın önünü kapatan, rant için yangınlara göz yumanlar en az ormanı yakanlar kadar suçlu değil midir?

6- Ülkenin her tarafı yangın yerine dönmüşken, iktidar eliyle RTÜK devreye sokularak, yangınla ilgili haberlerin sansürlenmesini istenmesi, halkın haber alma özgürlüğünü engellemek değil midir? Yangını kontrol altına alamadınız, medyayı kontrol altına aldınız.

7- Günler öncesinden yangının Kemerköy Termik Santrali’ne ulaşacağı konusunda tekrar tekrar uyarılar yapılmasına rağmen önlem alamadınız, göz göre göre alevlere teslim ettiniz. Bu zihniyetle Mersin Akkuyu’da yapılacak olan Nükleer Santrali olası afetlere karşı nasıl koruyacaksınız?

Nihat Yeşiltaş açıklamasında son olarak, “Orman yangınlarında iktidar olarak yaptığınız tek bir şey var o da Cumhurbaşkanı’nın vatandaşların kafasına çay fırlatmasıdır. Ama unutmayın ki vatandaşlarımız ilk seçimde sizleri tarihin tozlu raflarına fırlatacaktır. Biz, hep birlikte yaşamı da, umudu da yeniden yeşerteceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.