CHP’den Yıldırım Belediye Meclisi’ne ‘Suriyeliler’ önergesi

CHP’den Yıldırım Belediye Meclisi’ne ‘Suriyeliler’ önergesi
12.05.2022
A+
A-

CHP Yıldırım Meclis Gurubu: Yıldırım’da mültecilerden kaynaklı sorunlara belediyemiz nasıl yaklaşıyor?

Türkiye’deki sığınmacıların ülkelerine dönüp dönmeyeceği konusu iktidarla muhalefeti bu sefer Yıldırım’da bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Yıldırım Belediye Meclis toplantısında gergin anların yaşanmasına neden olan ve konuyu gündeme taşıyan CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Servet Çağıl; “Net ifadelerle birkez daha soruyorum, birkaç gün önce devletin tepesindeki en yüksek makam olan Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan; “1 milyon Suriyeli kardeşimizi memleketlerine göndereceğiz” demesine rağmen daha sonra “kimse bizden kardeşlerimizi göndermemizi beklemesin” şeklinde bir açıklama yapmıştır. Biz CHP olarak biliyoruz ki; Suriye’de bazı güvenli bölgelerde 400 bin civarında Türkiye Cumhuriyeti tarafından onlar için briket evler inşaa ediliyor. Eğer bu evlere Suriyeliler oturmayacaksa biz bu evleri kim için yapıyoruz, eğer bu binalar Suriyeliler için yapılıyorsa Yıldırım’dan kaç aile bu binalara taşınacak?” sorusu ile Meclis’te gergin anların yaşanmasına neden oldu.

CHP Sözcüsü Çağıl’ın Belediye Meclisi’ne sunduğu önergesinde şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemizin ve şehrimizin gündemini işgal eden önemli bir konu da mülteci istilasıdır. İktidarın açık kapı politikası ve sınırlarımızı kontrol edememesi nedeniyle nüfusumuzun onda biri kadar, kontrolsüz, kimliği belirsiz, kayıtsız sığınmacı istilasına göz yumulması artık bir milli güvenlik sorunudur.

Göçmenler sigortasız ve kayıtsız çalışarak, devlete vergi ve gelir zararına sebep olmakla birlikte aynı zamanda yüksek işsizlik sorunu olan ülkemizde işsizliğin de en önemli sebeplerinden birisidirler. Yine en yetkili ağızlardan bu göçmenler için milyarlarca dolar harcamalar yapıldığı ifade edilmiştir. Bu da ülke vatandaşlarına harcanması gereken kaynakların zorunlu bir şekilde bu göçmenlere harcandığını ortaya koymaktadır.

Tüm bunları göz önüne aldığımızda; göçmenler sosyal, ekonomik ve siyasi olarak bir milli güvenlik sorunudur. Ancak iktidar yıllardır yapmış olduğu yanlışlarına devam etmektedir.

Bilindiği üzere şehrimizde de sayıları binlerle ifade edilen mülteci-göçmen nüfusu bulunmaktadır. Bir taraftan gerçek mağdurlara kadın ve çocuklara destek vermek, bir taraftan da düzensiz ve sorunlu göçmenleri tespit etmek, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek ve sorunlu-düzensiz göçmenlerin geri iadesi işlemlerine yardımcı olmak amacıyla Göç İdaresi Başkanlığı ile koordinasyon halinde çalışabilecek tüm partilerimizin katıldığı komisyon kurulmasını öneriyoruz.

Bu talep ve önerilerimizi meclisimizin değerlendirmesine sunuyoruz, bu komisyon vatandaşların sorun ve şikayetlerini dinleyerek olası bir sosyal patlamanın önüne geçmek amacıyla da önemli bir misyon yüklenmiş olacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.