CHP ve İYİ Parti’den Bursa Büyükşehir Meclisi’nde öneri geldi

CHP ve İYİ Parti’den Bursa Büyükşehir Meclisi’nde öneri geldi
16.05.2019
A+
A-

CHP ve İYİ Parti’den ‘Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nu devredelim’ önerisi…

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde CHP ve İYİ Parti’den hala tamamlanamayan Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne devredilmesi önerisi yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin mayıs ayı olağanüstü meclis toplantısında BUSKİ’ye 100 milyon liralık kredi çekilmesi ile ilgili yetki ve Mali Hizmetler Daire Başkanlığı için ise 250 milyon lira kredi kullanılması oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP VE İYİ PARTİ’DEN ÖNERİ GELDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde toplam 350 milyon liralık kredi kullanılması konusundaki görüşmelerde İYİ Parti ve CHP sözcülerinden ilginç bir teklif geldi. Borç çıkmazındaki Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kredi kullanmak yerine Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun bakanlığa satılması teklif edildi.

AYRADİLLİ: BU PARA BURSA’NIN HAKKI

Osman Ayradilli

Meclis toplantısında söz alan CHP grup sözcüsü Osman Ayradilli, kullanılması düşünülen toplam 350 milyon liralık kredinin nereye yatırılacağını, ne olacağını bilmediklerini ifade ederek, ‘’Zaten var olan bir borcumuz var. Bunu nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz? Bunun yerine Timsah Arena’ya harcanan 500 milyon lira Bursa’nın hakkı. Bu stadyum Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredelim, 500 milyon lirayı alalım. Bursa’nın hakkı olan para bize gelsin. Boşuna kredi çekmeyelim” dedi.

TEMİRTAŞ: BAKANLIK ALIR MI?

Mehmet Temirtaş

İYİ Parti grup sözcüsü Mehmet Temirtaş da yaptığı konuşmada, “BUSKİ için kullanılacak kredi talebinde bir genel kurul üyesinin şerhi var. BUSKİ’nin borcunun çokluğuna vurgu yapıyor. BUSKİ’nin 2 milyar 300 milyon liralık borcuna 100 milyon lira daha borç ekliyorsunuz. Yıllık geliri 900 milyon lira olan BUSKİ’nin bu borcu çevirmesi mümkün değildir. Büyükşehir Belediyesi Stadı’nin Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne devredilmesi fikrini benimsiyoruz. Ama çekincem şudur; bakalım Bakanlık, stadı mal ettiğiniz 600 milyon TL’ye geri alır mı” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.