CHP Sözcüsü Öztrak: Kurultaya kadar belediye başkanları kendi işlerine yoğunlaşacak

CHP Sözcüsü Öztrak: Kurultaya kadar belediye başkanları kendi işlerine yoğunlaşacak
19.06.2023
A+
A-

CHP’deki değişim talepleri ve İmamoğlu’nun açıklamaları her geçen gün yeni bir boyut kazanırken, Parti Sözcüsü Faik Öztrak dikkat çeken bir açıklama yaptı. Öztrak, “Parti meclisimizin kurultay tarihimize karar vermesine kadar, genel merkezimiz, meclis grubumuz, belediye başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’de değişim çağrısı gündemden düşmezken, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan üstü kapalı sözler geldi.

MYK toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen Faik Öztrak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ekonomik kriz, asgari ücret ve yüksek fiyatlarla ilgili eleştirilerde bulunan Öztrak, konuşmasının son bölümünü parti içinde esen değişim taleplerine ayırdı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, şunları söyledi:

Önümüzdeki yerel yönetim seçimleri, ağır güvensizlikle malul Erdoğan Hükümetinden kurtulmak için önemli bir fırsattır. Seçimde onları uğratacağımız büyük hezimet bunun önünü açacaktır. İstediğimiz sonuçları alamadığımız bir genel seçim geçirdik. Son genel seçimde, ülkemizde 25 milyondan fazla insanın oyunu aldık. Ama seçimi kazanamadık.

KONGRELER SÜRECİNİ BAŞLATTIK

Şimdi, bu yüzde 48 oranındaki millet desteğini korumak, bunun üzerine ezici bir zafer inşa etmek için çok çalışma zamanı. Bu çerçevede CHP kongreler sürecini başlattık. Partimizin eksiklerini giderme, yenilenme ve değişim sürecini, üyelerimize ve delegelerimize emanet ettik. Mahalle, ilçe ve il kongrelerimizi, kimsenin gölge etmediği, rekabetçi bir ortamda, aklıselimle, zamanında tamamlamaya çalışıyoruz.

CHP’DEN NE KADAR KORKTUĞUNU GÖSTERİYOR

Parti meclisimizin kararıyla da bu süreci demokrasi ve yenilenme kurultayımızla, taçlandırmaya kararlıyız. Biz bu süreci en sağlıklı şekilde götüreceğiz. Ama hariçten gazel okuyan Saray’ın, üyelerimizden, delegelerimizden, örgütlerimizden dem vurmasının, partimizden bahsetmesinin, mezarlıktan geçen birinin korkusunu bastırmak için ıslık çalmasına benzediğinin de farkındayız.

MİLLETİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ülkeyi yangın yerine çeviren Saray’ın kibirlisinin, her konuşmasında partimize yüklenmesi CHP’den ne kadar korktuğunu göstermektedir. Kendince CHP’yi tartıştırarak, ekonomide yaşanan sıkıntıları ve dönme dolap misali dönmelerini, gizlemeye çalışsa da ekonomide ve devlet yönetimindeki sıkıntılar olduğu yerde duruyor.

O ne kadar konuşursa konuşsun biz milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Yine, partimizin eksiklerini giderme, yenilenme ve değişim sürecinin en sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için gereken her şeyi yapacağız.

İl kongrelerimizin sona ermesine ve parti meclisimizin kurultay tarihimize karar vermesine kadar, genel merkezimiz, meclis grubumuz, belediye başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak. Üyelerimiz, delegelerimiz işini yapacak, örgütümüzü, genel merkezimizi ve tüzüğümüzü yenileyecek yapıyı büyük bir olgunlukla inşa edecek.

EN GÜVENLİ LİMAN CHP DELEGELERİNİN SİNESİ

Meclis grubumuz işini yapacak millet adına iktidarı denetleyecek. Milletin derdine derman olacak yasaları Meclis’in gündemine taşıyacak. Milletvekillerimiz tatil demeden sahada olacak, örgütümüzle birlikte mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev çalışacaktır.

Belediye başkanlarımız işini yapacak, eserleriyle, halk içinde çalışmalarıyla, yerel yönetim seçimlerine hazırlanacak. Partimiz için en güvenli liman CHP delegelerinin sinesidir.

(Sözcü)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.