CHP Milletvekili Adayı Hasan Öztürk, Nilüfer’de sahada…

CHP Milletvekili Adayı Hasan Öztürk, Nilüfer’de sahada…
29.04.2023
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Adayı Hasan Öztürk: Balkan insanı olarak hepimize büyük sorumluluk düşüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Nilüfer’deki seçim çalışmalarında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Öztürk de görev aldı. İkili birlikte Nilüfer’de sahaya inerek, gün boyu gerçekleştirdikleri ziyaretlerle 14 Mayıs’ta baharı karşılama sözü verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bursa’daki seçim çalışmaları yoğun bir tempoyla devam ediyor. Çalışmalara destek vermek için Bursa’ya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da 28 Nisan Cuma günü Milletvekili Adayları Hasan Öztürk ve Kayıhan Pala ile birlikte sahadaydı.

Güne ilk olarak Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Turgay Erdem’i ziyaret ederek başlayan Hasan Öztürk, Kayıhan Pala ve Recep Gürkan’a, Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de eşlik etti. Nilüfer belediye Başkanı Erdem’in makamında gerçekleşen buluşmaya 24. dönem Milletvekili İlhan Demiröz, geçmiş dönem Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir de katıldı.

Bilim ve ortak akılla hareket edilecek

Nilüfer Belediyesi ziyaretini tamamlayan heyete daha sonra Turgay Erdem’in de katılmasıyla ikinci durak Bursa Akademik Odalar Birliği oldu. Akademik odaların temsilcileri ile bir araya gelen Recep Gürkan ve beraberindeki Hasan Öztürk, Kayıhan Pala, Mustafa Bozbey, Fırat Yılmaz, Turgay Erdem’den oluşan heyet bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda yaklaşan seçim gündemi, bilim ve ortak akılla kent yönetimi, teknolojinin bilim ışığında ülke refahını artırmadaki rolü de ele alındı.

Ziyaretlerine BALKANTÜRKSİAD’ın her hafta geleneksel olarak düzenlediği Cuma Buluşmasıyla devam eden heyet, burada öğle yemeğinde derneğin yöneticileriyle bir araya geldi. Hasan Öztürk, güçlü bir demokrasi kültürünün oluşması için Balkanlarda daha önemli işlere imza atılacağının altını çizerek, bilimin ve ortak aklın sanayinin ve ülkenin kalkınmasında en büyük ihtiyaç olduğunu vurguladı. “Sanayicilerimizin, işçilerimizin, emekçilerimizin alın terinin değerli olduğu bir Türkiye’ye uyanacağız.” diyen Öztürk, 14 Mayıs’ta desteklerini beklediklerini belirtti.

Başköy’de helva dağıtımı

Heyet daha sonra Başköy Geleneksel Dede Helvası Günü’nde Başköy Mahalle Muhtarlığı’na konuk oldu. 1924 Mübadele Göçmenleri anısına neredeyse yüz yıldır düzenlenen geleneksel helva etkinliğinde vatandaşlarla bir araya gelen heyet, burada helva dağıtımına katıldı ve ardından ziyaretlerine devam etti.

El birliği ile aşılacak

Ekonomik koşulların zorladığı esnafları da unutmayan Cumhuriyet Halk Partili heyet, Nilüfer Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Saldız’ı makamında ziyaret etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Bursa Milletvekili Adayı Hasan Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile gerçekleşen ziyarette esnafın kara kara düşündüğü bu günlerin el birliği ile atlatılacağı, ekonomik sorunlardan ortak akılla çıkılacağı sözü verildi.

Öğleden sonraki ziyaretlerden bir diğeri de Hasan Öztürk’ün ‘evim – yuvam’ dediği Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL – GÖÇ) Yönetim Kurulu ile gerçekleşti. Görüşmede göçmen camiasının hem Bursa’ya hem de ülkeye dair istekleri, beklentileri, projeleri ve umutları paylaşılarak 14 Mayıs’ta yeni bir döneme merhaba denileceğinin de sözü verildi.

Gemlik’te seçim bürosu coşkusu

Gemlik’teki Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı Seçim Bürosu açılışına Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve İYİ Parti’nin milletvekili adayları da katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretlerine mola veren Hasan Öztürk de Gemlik’te coşkulu açılışa katılım gösterdi. Cumhuriyet Halk Partililerin birlikte omuz omuza açılışını yaptığı seçim bürosuna vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.

Ziyaretler arasında Nilüfer Kütüphane ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin işbirliğinde her yıl düzenlenen Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödül Töreni de yer aldı. Öztürk ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili adaylarının yanı sıra Turgay Erdem, Mustafa Bozbey ve Fırat Yılmaz da etkinliğe katılım gösterdi. Bursanın kültürel ve tarihsel değerlerinin araştırılarak kent kültürüne kazandırılması anlamında büyük önem taşıyan törende ödül alan araştırmacı ve yazarlara ödülleri takdim edildi.

Gün boyu süren ziyaretlerin son durağı Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan BAL – GÖÇ Lokali oldu. Burada gençlerle buluşan Cumhuriyet Halk Partililer yaptıkları açıklamalarda 14 Mayıs’ta baharı ülkeye getirmek için Balkan halkının desteklerini beklediklerini ifade etti.

Hasan Öztürk de ‘ailesi’ olarak gördüğü BAL – GÖÇ’te söz alarak, vatandaşlara seslendi. Öztürk, “Tabii birçok konuya değinildi, bugün umutsuzluğun karşısında, tek adamın karşısında, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı liderlerinin oluşturduğu bir ümitle, umutlarımız ve yan yana yola çıkışımızın çok önemli olduğunu vurguluyorum. Bu aslında bundan 100 sene önce vatanın kaybedildiğini bilen Balkan insanının, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı kurtuluş mücadelesi ve Anadolu örgütlenmesine benzetilebilir bir durum.” dedi.

“Bugün konu Türkiye ve Türk milleti olduğunda bir araya gelen diğer teferruatları kenara bırakan, bu ortak paydada birleşen ve 85 milyonu birleştirmek için yan yana gelen liderlerimizin arkasında birleştik.” diyen Öztürk, birleşe birleşe kazanma vurgusu ile sözlerine devam etti.

Öztürk’ün konuşmasından satır başları şöyle:

“85 milyon Türkiye olarak, bu tek adam ve tek adam siyasetinin ve yönetimin yarattığı erozyonu ortadan kaldırıp, Türkiye’mizin ikinci yüzyılını inşa edeceğiz. Bugün son 16 gün çok önemli. Bugün yine bir tarih yazıyoruz, bu tarih sizleri yazacak, sizler yazıyorsunuz bu tarihi. Herkese iş düşüyor, herkese sorumluluk düşüyor. Onlar önümüzde liderlerimiz, bizler sizlerin milletvekili olarak onların arkasında, sizler de bizim arkamızda. Bu yolu sonuna kadar yürüyeceğiz, hep birlikte başaracağız diyorum.”

Mustafa Kemal’in bize iki emaneti var

“Ulu önderimizin hemşehrileri olarak seslenmek istiyorum sizlere. Onun bize iki tane emaneti var: Bir tanesi Türkiye Cumhuriyeti bir tanesi de Cumhuriyet Halk Partisi. Ona önce sahip çıkmak, o değerleri savunmak ve onu geleceğe taşımak, onun fikirlerini günümüzün değerleriyle güncellemek ve yüzümüzü bilime, aydınlığa dönmek bizim en önemli sorumluluğumuz. Bunun itici gücü yine Balkan insanı olmak zorunda ve yine Balkan insanı olacaktır.”

Balkan insanına büyük sorumluluk düşüyor

“Bugün, Balkan insanına dün olduğu gibi çok büyük bir ihtiyaç var. Bu sorumluluk hepimizin omuzlarında. Cumhuriyet Halk Partimiz, genel başkanımız, yönetimimiz aslında bize bu sorumluluğu yükledi. Bana bu sorumluluğu yükledi sizin nezdinizde. Sizin nezdinizde bize verilen bu 1. sıra, aslında hepinize verilen bir teveccüh, hepinize verilen bir sorumluluk.”

“Bugün A, B, C, D demeden bakacağımız tek şey çocuklarımızın geleceği, ülkemizin geleceği, cumhuriyetimizin değerleri. Biz buna her zaman en fazla sahip çıkan olduk, ben inanıyorum ki bugün de yine en fazla sahip çıkan biz olacağız. Bundan 100 sene önce Cumhuriyeti kuran ve Türk tarihine adını altın harflerle yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün arkasından yürüyen bir Kemal var. Bu Kemal 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ikinci yüzyılını tüm ülkenin değerleriyle, farklılıkları katma değerleriyle yazacak. Ve sizler de bu yazılan tarihin içinde altın harflerle anılacaksınız. Davanız, yolunuz, yolumuz, yüzümüz aydınlık, yüzümüz Cumhuriyet diyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.