CHP Meclis Üyesi Çağıl’dan ‘KPSS başvuru ücreti’ önerisi

CHP Meclis Üyesi Çağıl’dan ‘KPSS başvuru ücreti’ önerisi
02.06.2022
A+
A-

CHP Meclis Üyesi Çağıl: Ülke vatandaşlığını, ülke topraklarını pazarlayanlar ortada cirit atıyor!

CHP’li meclis üyesinin çıkışı Bursa gündeminde bomba etkisi yaptı! CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Servet Çağıl, haziran ayı oturumunda söz alarak; “Milli bayramlarımız tarihsel önemleri bir yana aynı zamanda sonraki nesillere bir çağrı ve yol göstereceği hedefler vermektedir. Aradan geçen bir asrın ardından emperyalistler ülkeden kovuldu, ancak parasıyla silahıyla kültürüyle ülke içine nüfuz eden emperyalistler ortaya çıktı Yunanlılar denize döküldü ama ‘keşke Yunan galip gelseydi’ diyenleri baş tacı edenler ortaya çıktı. Kapitülasyonlar sonlandı ama ülke vatandaşlığını, ülke topraklarını pazarlayanlar ortaya çıktı.  Bayramlarımızı kurucu iradenin hedeflediği ve arzuladığı şekilde kutlamak ümidiyle nice bayramlar görmemizi ümit ediyorum.” dedi.

Bu ay içerisinde KPSS başvurularının yapıldığını ve milyonlarca insanın bu sınava girmek için  müracaat ettiğini belirten CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Servet Çağıl, şunları söyledi:

”KPSS nin temel amacı, liyakatlı işinde uzman insanları tespit edip devlet idaresine almaktır. Ancak KPSS’ye sonradan eklenen mülakat ve benzeri sistemlerle sınavı başarılı geçenlerin elendiği, başarısız olanların da memuriyete alındığı durumlar yaşandığı görülmektedir. Bu haliyle KPSS sistemi kadük hale gelmiştir. Bir taraftan ekonomik güçlükle boğuşan bir taraftan da bu zorlu sınavlara hazırlanan insanlarımız, ilçemizden kaç başvuru yapıldı bilemiyorum ama bu insanlarımıza destek olmak amacıyla, sınava girecek insanlarımızın başvuru ücretlerinin belediyemiz tarafından karşılanmasını öneriyorum. Bununla ilgili önerge de hazırladık. Meclisimizin takdirine sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.