CHP, KYK borçlarını Meclis’in gündemine taşıdı

CHP, KYK borçlarını Meclis’in gündemine taşıdı
27.06.2022
A+
A-

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, öğrenci kredi borçları meselesini TBMM gündemine getirdi. Karabat, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na “Öğrenim kredi faizlerinin silinmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır” sorusunu yöneltti.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, ağır kriz ve hayat pahalılığı nedeniyle eğitimlerini sürdürmekte zorlanan gençlerin, zorunlu olarak öğrenim kredilerine başvurduğunu belirtti. Gençlerin üniversiteden mezun olur olmaz ağır bir faturayla karşılaştığını ifade eden Karabat, yıllarca işsiz kalan gençlerin ÜFE’ye bağlı kredi borçlarının ödenemez noktalara geldiğini vurguladı.

Karabat, “Hükümetin yanlış ekonomi politikalarının bedelini gençlerimiz başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri ödemektedir” dedi.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sunan Karabat, “Öğrenci kredi borcu faizlerinin son yıllarda katlanarak arttığı dikkate alınarak bu konuda bir düzenleme yapılması veya öğrenim kredi faizlerinin silinmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır” diye sordu.

(habererk.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.