CHP, Katar‘daki 2022 Dünya Kupası’nda görev yapan polisler için alınan parayı sordu

CHP, Katar‘daki 2022 Dünya Kupası’nda görev yapan polisler için alınan parayı sordu
31.01.2023
A+
A-

CHP: “Polis memuru için Katar’dan aldığınız para nerede?”

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Polis memuru için Katar’dan aldığınız ve memura ödenmeyen para nerede?” diye sordu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Katar‘daki 2022 Dünya Kupası’nda güvenliği sağlamak için görevlendirilen polis memurlarının kendisine ulaşarak ödemelerinin yapılmadığını söylediklerini açıkladı.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi vereceğini belirten Murat Bakan, “Polis memuru için Katar’dan aldığınız ve memura ödenmeyen para nerede?” dedi.

Bakan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

“Dünya kupası için Katar’da görev yapan polis kardeşlerim bana ulaştı. Süleyman Soylu’ya sormam için bazı sorular gönderdiler. Ben de onların vekili olarak soruyorum. Polisimize hazineden herhangi bir harcırah ödemesi yapılmadı ve maaşlarını da Katar devleti karşılamıştı.

Personele ödenmesi gereken paranın İçişleri Bakanlığı hesabına aktarıldığı doğru mudur? Bakanlık tarafından bu paradan kesinti yapılmış mıdır? Personelin hakkı olan tutar, gecikme faizi ile birlikte ne zaman ödenecektir?

Süleyman Soylu buradan soruyorum yarın bir de soru önergesi ile soracağım. Polis memuru için Katar’dan aldığınız ve memura ödenmeyen para nerede?”

(tele1.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.