CHP Gemlik İlçe Başkanı Aksu: AKP’nin iftarına neden Büyükşehir sponsor oluyor?

CHP Gemlik İlçe Başkanı Aksu: AKP’nin iftarına neden Büyükşehir sponsor oluyor?
26.04.2022
A+
A-

CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu: AKP’nin iftarına neden Büyükşehir sponsor oluyor?

CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu, AKP Gemlik İlçe yönetiminin düzenlediği iftar yemeğine Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sponsor olmasını eleştirerek ” Büyükşehir belediyeleri, tüm şehrin, o şehirde yaşayan herkesin belediyesidir. Bir iftar programı verilecekse o iftar programını belediye verir, isteyen herkes orada siyasi parti bayrağı olmaksızın eşit şekilde katılabilir” dedi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

”Adalet ve Kalkınma Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan iftar davetini görünce hem şaşırdık hem de üzüldük desek yeridir.

İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında bir siyasi partinin iftar programı düzenlemesi, tabii ki güzel, birlik ve beraberliği, dayanışmayı güçlendirmek adına olumlu bir adımdır.

Davette, AKP Gemlik İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programının Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapıldığı yazmaktadır! Yani Bursa’nın milyonlarca kişiye eşit hizmet götürmesi gereken belediye kurumu, belediyenin kaynaklarını, halkın vergilerinden toplanan parayı bir siyasi partinin iftar etkinliğine sunmuştur. Böyle bir imkân sunuluyorsa tüm siyasi partilere aynı imkanlar sağlanmalıdır.

AKP’nin elinde bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Gemlik gibi herkesin gözü ve kulağının olduğu bir ilçede, belediye kaynaklarını kendi seçildiği siyasi partinin iftar programına sponsor olması kabul edilemez.

Büyükşehir belediyeleri, tüm şehrin, o şehirde yaşayan herkesin belediyesidir. Bir iftar programı verilecekse o iftar programını belediye verir, isteyen herkes orada siyasi parti bayrağı olmaksızın eşit şekilde katılabilir. Eğer böyle etkinlikler “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla” yapılacaksa, Gemlik’ te ki bütün siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına, siyasi görüş ayırmaksızın bütün Gemlik halkına vermesi doğru olacaktır. Bu iftar organizasyonunu da bir siyasi parti ilçe başkanlığı değil Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın yapması gerekir.  

AKP Gemlik İlçe Yönetimi’nde, bir iftar programı yapmak için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunu yanlış ve haksız olarak dile getirebilen kimse olmamış mıdır? İlçe başkanı, yardımcıları, meclis üyeleri ve partililer, bu programın belediye kaynaklarını haksız yere kendi partileri için kullanmak, milyonlarca kişinin hakkına girmek olduğunun farkında değiller midir?

Peki, şimdi AK Parti’ye sponsor olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, yarın başka bir programda başka bir siyasi partiye de sponsor olacak mıdır? Olacaksa hangi partilere sponsor olacaktır? En önemlisi, Bursa Büyükşehir Belediyesi neden partilere sponsor olma ihtiyacı duymaktadır?

Değerli Gemlikliler, sevgili Bursalılar, mübarek Ramazan ayımızın birlik, beraberlik ve dayanışmanın, dostluğun, kardeşliğin, manevi huzurun yükseldiği aylar olduğunu bu vesile ile içinde bulunduğumuz Ramazan ayının ülkemize huzur, barış, bereket getirmesini temenni ediyoruz. Saygılar sunuyoruz.

ŞÜKRÜ AKSU

CHP Gemlik İlçe Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.