CHP Denizli Milletvekili: “Faiz oranları benzeri görülmemiş bir darbedir”

CHP Denizli Milletvekili: “Faiz oranları benzeri görülmemiş bir darbedir”
08.01.2021
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile esnafa verilen düşük faizli kredilerin faiz oranlarında artışa gidildiğini öne sürdü.

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren esnafın çekeceği düşük faizli kredilerin faiz oranlarında artışa gidildiğini öne sürdü. Milletvekili Sancar, esnaf ve sanatkârlara Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli işletme ve yatırım kredisi kullanımlarında uygulanan faiz oranlarının, 4 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere güncellendiğini belirterek, “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri’nin kefaleti ve bankadan doğrudan kullandırılacak krediler için Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli tüm kredi türleri ve tüm vadelerde yıllık yüzde 17 olmak üzere yeni faiz oranı uygulanacak” dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar da, tükenme sınırına gelen esnaf kredi faiz oranlarının düşmesini beklerken, kamu bankaları yüzde 100’e yakın faiz artırımı yapmasını ‘benzeri görülmemiş bir darbe’ olarak yorumladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.