CHP Bursa’dan coşkulu 100. yıl kutlaması

CHP Bursa’dan coşkulu 100. yıl kutlaması
28.10.2023
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı, Cumhuriyetimizin 100. yılını hazırladığı özel etkinlikle Bursalılarla coşkuyla kutladı.

CHP Bursa İl Başkanlığı, Cumhuriyetimizin 100. yılını geniş kapsamlı bir etkinlikle gururla kutladı.

BAOB’ta düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Yönetimleri, İl-İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, yönetimleri, çok sayıda partili ve Bursalı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahneye çıkan CHP Bursa İl Başkanı tüm Bursalıların Cumhuriyetin 100. yılını kutladı.

İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk’ün yüreğinde büyüttüğü bir inançtı. O milli mücadeleyi örgütlerken, bu vatanı İngilizlere satanlar, onu geri çağırdı. O, üniformasını çıkarıp, ‘bundan sonra milletimin sinesinde mücadele vereceğim’ dedi. Hakkında idam fermanları çıkarıldı. Peşine çeteler düştü. Ama o, “Ya istiklal ya ölüm” dedi. Hakkında idam fermanları çıkaranlar, Sevr’i imzaladı. O kabul etmedi. ‘Tam bağımsızlık’ dedi.”

CUMHURİYET BİR MÜCADELE ÖYKÜSÜDÜR

Cumhuriyetin, Nene Hatun’ların, Nezehat Onbaşıların, Tıbbiyeli Hikmetlerin, Hasan Tahsinlerin, Sevr’i imzalayan elleri tanımayıp, Kocatepe’deyken gelecek güzel günleri ve zaferi düşleyen inanmış bir yüreğin öyküsü olduğunu belirten Yeşiltaş, “Bizler özgürlüğü için ölümü göze almış bir soydan geliyoruz. Cumhuriyet kolay kazanılmadı, onu verecek de değiliz” dedi.

CUMHURİYETE KİNLERİ BİTMEDİ

Yeşiltaş konuşmasında şunları kaydetti:

“Cumhuriyetin ilanıyla birlikte, bu halkın kanını emenlerin saltanatı son buldu. Ama bu sebeptendir ki onların Cumhuriyete kini hiç bitmedi.

Cumhuriyet düşmanlığı son 21 yılın eseri değildir. 100 yıllık Cumhuriyet tarihi aynı zamanda Cumhuriyete saldırılar tarihidir.

100 yıldır tüm amaçları Cumhuriyeti yıkıp saltanatlarını kurmaktır.

Bugün, iktidarın yaratmaya çalıştığı umutsuzluk havası da, kendi emellerine hizmet eden bir iklim yaratmak içindir.

Şantajların, tehditlerin, montajların, parayla satılan vatandaşlıkların, devlet ve basın gücünün gölgesinde girilen bir seçimin sonucuyla umutsuzluğa kapılıyorsak mücadele etmek bizim kalemimiz değildir demektir. Unutmayın tüm bunlara rağmen bu ülkede yaşayan insanların yarısı karanlığa dur dedi.

Hiç kimse umutsuz olmasın. Bizler mücadele kitabımızda yepyeni bir sayfa açıyoruz.

Tarih ikinci yüzyılın başında, bizlere mücadele etme görevini yükledi. Bu görevi alnımızın akıyla vereceğiz”

ZULMÜN DUVARLARINI HEP BİRLİKTE YIKACAĞIZ

‘Cumhuriyet nedir?’ sorusuna en güzel cevabı Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir’ diyerek verdiğini kaydeden Yeşiltaş, “Eğer geçmişimize yakışan bir mücadele vermezsek, yoksul halkımız kimsesiz kalacak demektir. Öyle bir mücadele vereceğiz ki. Sabahın karanlığında işe gidip, akşamın karanlığında eve dönen, güneş yüzü görmeyen yoksul halkımız için Cumhuriyet güneşini arşa çıkaracağız. Önce Bursa’da sonra Türkiye’de, zulmün duvarlarını hep birlikte yıkacağız. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

Yeşiltaş konuşmasını tüm Bursalıları yarın (29 Ekim 2023 Pazar) saat 13.00’de Setbaşı’ndan başlayıp Heykel Cumhuriyet Anıtı’nda sonlanacak Cumhuriyet yürüyüşüne davet ederek sonlandırdı.

Yeşiltaş’ın konuşmasının ardından Mudanya Çocuk Korosu katılımcılarla buluştu.

Etkinlik, akademisyen, araştırmacı ve tarihçi Hayrettin Şahin ile devam etti.

Coşkulu kutlama, CHP Bursa Gençlik Korosu, Nilüfer Kent Konseyi Sevgi ve Kardeşlik Korusu, CHP Bursa Gençlik Zeybek Gösterisi, Nida Ateş konseri ve gazilerimize teşekkür çiçeğinin sunulmasıyla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.