CHP Bursa’da şok eden suçlama!

CHP Bursa’da şok eden suçlama!
18.04.2021
A+
A-

CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolu Başkanlığından bir süre önce istifa eden Ece Aktan, sosyal medyasından yaptığı paylaşımla gündeme bomba gibi düştü. Aktan, başta CHP İl Başkanı İsmet Karaca olmak üzere CHP’li bazı “Erkek yöneticileri” kendisine psikolojik şiddet uygulamakla suçladı!

CHP’li Ece Aktan’dan şoke eden suçlama: “İl Başkanı İsmet Karaca, Erol Gülmez ve bazı erkek yöneticiler bana psikolojik şiddet uyguladı!”

lodoshaber.com’un haberine göre, CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolu Başkanlığından bir süre önce istifa eden Ece Aktan, sosyal medyasından yaptığı  paylaşımla gündeme bomba gibi düştü. Aktan, başta CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve Erol Gülmez olmak üzere CHP’li bazı “Erkek yöneticileri” kendisine psikolojik şiddet uygulamakla suçladı!

İlçe kadın kolu başkanlığından istifa etmek zorunda bırakıldığını söyleyen Aktan, CHP kulislerine bomba gibi düşen paylaşımında şu ifadeledri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi Örgütüne ve Kamuoyuna ;

09.02.2020 tarihinde seçilerek gelmiş olduğum CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolu Başkanlığı görevimden 07.04.2021 tarihinde istifa etmek zorunda bırakıldım. Bu tarih itibarı ile aldığım yoğun telefonlar sebebi ile süreci anlatma gereksinimim doğdu.

Parti içi ve parti dışı lağım medyasının gerçekleri tam anlamıyla yansıtmayan spekülasyonları ve il , ilçe yönetimleri üzerinde kurdukları baskılar sebebi ile istifa etmek zorunda bırakıldım. Bu süreçte asil yönetimimizden 5 , yedek yönetimimizden 7 istifa ile karşı karşıya kaldık. Kadın Kolları Yönetmeliği gereği Genel Başkan Yardımcımız Hürmüz Avcı ve İl Kadın Kolları Başkanımız Aysel Okumuş ile 07.04.2021 tarihinde saat 13:30’da CHP Nilüfer İlçe Binamızda yaptığımız görüşmede yönetimin düşmediği ancak istifa etmemem durumunda görevden alacakları bilgisi tarafıma iletildi. Bu süreçte İl Kadın Kolu Yöneticilerimizin ( İsmini belgeleyebildiğim Mürşide Binici) yedek yönetim kurulu üyelerimizi telefonla arayarak CHP Nilüfer Kadın Kolları toplu istifa ediyor gelip ilçe binasında imza atmanız gerekiyor (görüşmelerin şahidi ve belgesi mevcuttur) ‘ahlaksız vb..’ bir kadına özellikle bir kadın örgütüne yakışmayacak ithamlarda bulunmuş olması tüzüğün ilgili maddelerince işledikleri parti suçlarını (tarafımdan disiplin süreci ve hukuki süreç başlatılacaktır) ortaya koydum.

MYK Üyemiz ve İl Kadın Kolları Başkanımız herhangi bir disiplin süreci başlatmamam ve istifa etmem karşılığında İlçe Sekreterimiz Zeynep Karagöz arkadaşımızı ilçe kadın Kolu Başkanı olarak atayacaklarının sözünü verdiler ve bu şekilde müzakere masasından kalktık. Devamında toplantı salonunda il ve ilçe kadın Kolu yöneticilerinin bir kısmının bulunduğu ortamda da bunu deklare ettiler.

Ancak geldiğimiz nokta da görüyoruz ki “SÖZ ” kadar etik bir değerin siyasi makam ve mevkiler için ne kadar da kolay ayaklar altına alınabildiğini. Ancak buradan söz veriyor ve sesleniyorum; siz büyüklerimizden bu kirli mirası devralmayacağız. Biz genç kadınlar olarak , sözünün arkasında duran kadınlar olarak yeni , temiz ve dürüst siyaseti bir gün mutlaka inşa edeceğiz

Ayrıca bu süreçte kadına yönelik psikolojik şiddet uygulamaktan çekinmeyen Başta İsmet Karaca ve Erol Gülmez olmak üzere CHP Bursa’nın erkek yöneticilerine de bir sözüm var ki ; emeklerinize sağlık….

Dostça kalın , solda kalın ….”

(Kaynak: lodoshaber.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.