CHP Bursa’da infaza hazırlanıyor!

CHP Bursa’da infaza hazırlanıyor!
06.08.2018
A+
A-

CHP’de demokrasi Baykal dönemi gibi inzivaya çekildi…

Genel Başkanı sevmek serbest, eleştirmek parti suçu…

Hür irade ile Kurultay istemek suç, tepe taklak giden yönetime biat etmek artı değer…

Bu kafanın bir zamanlar CHP’yi barajda boğduğu unutulmasın.

Kurultay isteyen delegelerin Genel Merkeze teslim ettiği noter tasdikli imzaların Hokus Pokus Ali Topuz yöntemleri ile 630’dan aşağıya doğru indiğini açıklayan Erkek’ten sonra imzacı delegelerin Bursa ilçe başkanlarının kafa koparılma usulüyle görevden alınacağı konuşulurken, Seçimlerde 8 + vekil sayısı sözü veren, aksi olursa istifa ederim diyen Akkuş Hüseyin’in koltukta oturarak infaz celladı olmayı bekliyor.

Demokrasilerde en önemli siyasi kurum muhalefettir. İktidar dediğin her rejimde hatta her evde bulunur. Asıl olan muhalefettir. CHP Baykal döneminde ‘Clup’ sonrasında ise Kılıçdaroğlu ile ‘mezhep’ kimlikli siyaset ile Atatürk çizgisini çoktan kaybetmiştir.

O nedenle de bu gün CHP umut olmaktan uzak ve iktidarın en büyük şansıdır.

Her yenilgi sonrasında Kurultay söylemleri partilileri gerse de insanları baysa da bu sefer seçimlerde partisine 8 puan fark atan Muharrem İnce’nin Kurultay istemesi hakkı olmasına rağmen mücadeleyi sütre gerisinden yapması delegelerin tepkisine neden olmaktadır.

Bursa Vekilleri başta Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık olmak üzere değişime kapalı kalmaları ve tabansız siyaset anlayışının yanında olmaları ibretle takip edilmektedir.

Patron ne derse doğrudur mantığı Bursa’dan bir şey çıkarmaz ama itirazım var diyenler Yalova gibi üç vekilli bir ilden lider adayı çıkarır.

Biat kültürü Bursa gibi 20 vekilli bir metropolden ancak 15 günlük sahibinden kiralık çakma demokrasi kahramanları çıkarır.

Kılıçdaroğlu gemisi öylesine yalpalamaktadır ki; olası bir erken yerel seçimlerde üçüncü parti olursa kimse şaşırmasın.

(Kaynak: www.yorum16.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.