CHP Bursa Örgütü, 95. yıl gururunu yaşadı

09.09.2018
A+
A-

CHP Bursa İl Örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95.kuruluş yıl dönümünü Heykel Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirdiği törenle kutladı.

CHP Bursa İl Örgütü, partinin 95.kuruluş yıl dönümünü Heykel Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirdiği törenle kutladı. Törende Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İl Başkan Yardımcıları ve partililer hazır bulunurken, İl Başkanlığı adına İl Başkan Yardımcısı Uğur Korkmaz açıklamada bulundu. Çelenk sunumunun ardından konuşan Uğur Korkmaz, örgütün Ankara’daki törenlere de katılım sağladığını belirterek; “İl Başkanımız Sayın Hüseyin Akkuş, Milletvekillerimiz, İl Başkan Yardımcılarımız, İlçe Başkanlarımız, Kadın ve Gençlik Örgütlerimiz ve üyelerimizden oluşan yaklaşık 500 kişilik bir heyetle, Genel Merkezimiz tarafından gerçekleştirilen kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Ankara’dalar. Her birinin selam ve sevgilerini iletiyor, partimizin kuruluş yıl dönümü gururunu bizimle paylaştıklarını bilmenizi istiyorum” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı konumundaki Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyetin ilanından yaklaşık 2 ay önce, 9 Eylül 1923’te kurulmuştur” diyen Korkmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Benim iki büyük eserim vardır; biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyeti’dir” diyerek partimizin önemini açık ve net bir şekilde dile getirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün kurduğu, ilkelerini saptadığı ve vefatına kadar da liderliğini yaptığı modern Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır. Atatürk’e ve onun devrimlerine gönül vermiş olanların partisidir. Misak-ı Milli sınırları dahilinde ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunan ve tüm kesimlere kucak açan Cumhuriyet Halk Partisi ilk zamanki ruhu ile yoluna ve mücadelesine devam etmektedir. Cumhuriyetin ilk yıllarında, Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde yapılmış olan tüm yatırımlar, fabrikalar, kurumlar bugün yok pahasına, özelleştirme adı altında yandaşlara ve Arap sermayesine peşkeş çekilmekte, Cumhuriyet kazanımları vahşice yok edilmektedir.”

DURAKSAMAYACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok partili hayata ve parlamenter demokrasiye geçişin mimarı olduğunu hatırlatan Korkmaz, halkın ekonomik refahı ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için mücadele eden yegane siyasi parti olduğuna dikkat çekerek; “Duraksamayacağız, yılmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi emperyalizme geçit vermeyenlerin, aydınlanmacıların, dayatmalara direnenlerin, tam bağımsız Türkiye sevdalılarının partisidir. Ülkemizi, demokrasimizi, toplumumuzu sıkıntıya sokan iç ve dış güçlere karşı, Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyetin temel niteliklerini, demokratik laik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü mücadelesini Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak daha kararlı ve daha büyük bir inançla sürdüreceğiz. 9 Eylül 1923’te kurulmuş olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyasi partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleri olmakla gurur duyuyoruz. Laiklikten ödün vermeyenlerin, Atatürkçü düşünceden ayrılmayanların, ulusal birliğini koruyan ve Cumhuriyete olan bağlılığını her zaman ve her yerde gösterenlerin partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95. Kuruluş yıl dönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 95 yıllık süreçte ebediyete intikal etmiş olan başta kurucumuz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve İkinci Genel Başkanımız İsmet İnönü olmak üzere tüm genel başkanlarımızı ve partimizin her kademesinde hizmetlerini, emeklerini vermiş tüm partililerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. 95 yıllık çınar Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişte olduğu gibi gelecekte de ülkesi ve milleti yararına çalışmaya ve Türkiyemize hizmet etmeye devam edecektir. Yeni yaşımız kutlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.