Çerkez bölücülüğü davası başlıyor!

Çerkez bölücülüğü davası başlıyor!
18.05.2021
A+
A-

ABD Kongresinin fonladığı Denge Denetleme Ağı’nın Türkiye’deki temsilcilerinden olan İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri eski Başkanı ve GİK Üyesi Hasan Seymen partiden istifa etmişti.

ABD Kongresinin fonladığı Denge Denetleme Ağı’nın Türkiye’deki temsilcilerinden olan Hasan Seymen, yeni Anayasa çalışmaları sırasında PKK’ya yakın yayın organlarında, “Çerkezler Cumhuriyet döneminde asimilasyona uğradı. Demokratik haklarında Kürtlerin yanındayız” değerlendirmesinde bulundu ve Çerkezler için “birinci sınıf vatandaşlık” talebi olduğunu dile getirdi.

Söylemlerinin ortaya çıkmasıyla özellikle İYİ Parti’deki ülkücülerden ve bir çok basın yayın kuruluşunun tepkisini almıştı.

İYİ Parti’den atılmak üzereyken istifa eden Seymen “Çerkez açılımı” söylemlerini haber yaptığı için, Habererk.com’u ve Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk’ü mahkemeye vermişti.

Habererk.com’un hukuk işlerinden sorumlu Av.Oğuzhan Türk’e ulaşan tebliğde hem Habererk.com hem de İYİ Parti Kurucularından olan Av.Oğuzhan Türk hedef alınmış.

ÜMİT ÖZDAĞ DA MAHKEMEDE OLACAK

Habererk Genele Yayın Yönetmeni İsmail Türk yaptığı açıklamada “Hasan Seymen Cumhuriyet Çerkezleri asimile etti, hem de tıpkı Kürtler gibi açıklamasına, “Ben de bölücülük yaptın” dedim. Beni mahkemeye verdi. Mayıs’ın 21’inde Ankara’da duruşma var.” dedi.

Ayyıldız Hareketi lideri Ümit Özdağ, İsmail Türk’ü arayarak mahkemede yalnız olmayacağını ve mahkemeye gideceğini açıkladı.

”NEDEN SADECE HABERERK”

İsmail Türk yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Çerkez bölücüsü Hasan Seymen’in neden sadece Habererk’i hedef aldığını biliyor olmamıza rağmen yinede, tarihe not düşmek adına bu soruyu soruyoruz.

Bilinen bütün haber sitelerinde haber yapılan Çerkez bölücüsü Hasan Seymen neden Habererk’i hedef aldı? Yoksa diğerlerinden korkuyor mu?

Buradan Hasana agaya şunu söylemek istiyoruz “Hasan efendi sen hafif kalırsın, ağa baban gelsin.”

(habererk.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.