Celal Bayar’ı anma töreninde İstiklal Marşı okunmamasına ‘Demokrat’ tepki!

Celal Bayar’ı anma töreninde İstiklal Marşı okunmamasına ‘Demokrat’ tepki!
23.08.2023
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, vefatının 37. yılında Bursa’nın Gemlik ilçesindeki kabri başında törenle anıldı.

​​​​​​​Umurbey Mahallesi’nde yer alan anıt mezardaki törene, Bayar’ın torunları ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende, Celal Bayar’ın öz geçmişinin okunmasının ardından anıt mezara çelenkler bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi. Bayar ailesinin taziyeleri kabul etmesinin ardından tören sona erdi.

Anma töreninde saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı’nın okutulmamasına ise Demokratlar sert tepki gösterdi.

DP Milletvekili Haydar Altıntaş mülki erkanı sert bir şekilde uyararak; “Yapmayın bu yaptığınız Atatürk Cumhuriyetine yapılan en büyük saygısızlıktır. 85 milyon vatandaşımızı çiğnemektir. İstiklal ve şehitlerimizin aziz hatıralarını katletmektir!” dedi.

Konuyla ilgili olarak Demokrat Parti Bursa Başkanvekili İzzetcan Dural şunları söyledi:

”1907’de İttihad ve Terakki ile başlayan mücadelesi mütareke döneminde Müdafaa-i hukuk ile devam etti. İşgale karşı; “Galip Hoca” takma ismi ile yeri geldi Zeybek oldu, yeri geldi köy İmamı oldu. Akhisar cephe komutanı, Saruhan mebusu, İktisat vekili, İş Bankası kurucusu, Atatürk’ün son Başvekili, Demokrat Parti’nin kurucu Genel Başkanı, Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Cumhuriyetçi Celal Bayar’ı vefatının 37. Yıldönümü anma törenine, Milletvekilimiz Sayın Haydar Altıntaş ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Melih Aktaş ile beraber Bursa İl ve İlçe Teşkilatları ve kıymetli partililerimizle iştirak ettik. Ancak düzenlenen programda skandal niteliğinde bir hata yapılarak saygı duruşundan sonra İstiklâl Marşımız okutturulmadı. Bu duruma müdahale eden sayın vekilimiz Haydar Altıntaş yetkililere bu husus ile ilgili tenkitte bulunmasına rağmen, yetkililerin olayı umursamaz tavrı, ülkemizin içinde bulunduğu vahim durumu bir kez daha ortaya koydu.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.