Canan Karatay uyardı: Domatesle salatalığı birlikte sakın yemeyin!

Canan Karatay uyardı: Domatesle salatalığı birlikte sakın yemeyin!
05.04.2023
A+
A-

Prof. Dr. Canan Karatay domatesle salatalığın asla birlikte yenilmemesi gerektiğini sebepleriyle birlikte açıkladı.

Havalar ısınıyor, yaz mevsimi geliyor. Salatalık ve domates tezgahlardaki yerini almaya başladı. Türk mutfağında birlikte tüketilen bu iki sebzenin şekeri yükselttiğini biliyor muydunuz? Canan Karatay, domates ve salatalığın asla birlikte tüketilmemesi gerektiğini anlattı.

Salatalık ve domates birbiriyle uyumlu sebzeler olmadıkları biliniyor. Bu iki sebze mideye ulaştığında fermantasyonun başladığı bildirildi. Karın boşluğunda sindirim için salınan asitte birçok sindirim problemine neden olabiliyor. Bu yüzden asla birlikte tüketilmemeli. Özellikle midesi hassas olanlar buna çok dikkat etmeli.

Canan Karatay, “Domates meyvedir, ama biz sebze olarak ayırmışız. Çok fazla tüketildiğinde özellikle haziran ve temmuz ayında hastaların şekerleri yükseliyor” sözlerini kullandı.

Canan Karatay, sindirim süreleri birbirinden farklı olan ikili mide ve bağırsakların yıpranmasına neden olabileceğini dile getirdi.

Domates ve salatalığın sindirim süreleri birbirinden farklı olduğundan, ayrıca domates meyve, salatalık sebze olması sebebiyle birlikte tüketilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.