Canan Kaftancıoğlu, Alman basınına konuştu

Canan Kaftancıoğlu, Alman basınına konuştu
15.02.2022
A+
A-

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Alman basınına konuştu. Kaftancıoğlu, sayıları 5 milyonu aşan geçici sığınmacıların ülkelerine gönderilmelerine karşı çıktı. Kaftancıoğlu, HDP’ni demokrasi cephesinde olduğunu savunarak ‘Özgürlük ve demokrasi için savaşmak isteyenler bizimle birlikte mücadele edebilirler.’ dedi.

Uluslararası medya kuruluşları, Türk siyasetiyle ilgili birçok isim hakkında parlatma çalışmalarına devam ediyor.

Fransa’da liberal çizgide yayın yapan Le Monde gazetesi, daha önce Meral Akşener ve Canan Kaftancıoğlu’nun Erdoğan karşısında önemli kadın figürler olduğunu iddia etmişti.

Son olarak Alman Almanya’da yayınlanan Die Welt gazetesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile röportaj yaptı.

Kaftancıoğlu, seçimlerden mültecilere ve kendisi hakkında davalardan masasının arkasındaki karikatüre kadar birçok soruyu yanıtladı.

Genel siyasi değerlendirmelerde bulunan Kaftancıoğlu, Erdoğan döneminin sonu geldiğini savunarak “Yapılacak olan ilk seçimde Erdoğan gidecek. Ancak mesele Erdoğan’ın gitmesinden ziyade Türkiye’de tam bir demokrasinin yeniden inşa edilmesi.” dedi.

Söyleşinin bir kısmı da sığınmacılarla ilgili konuşan Kaftancıoğlu, sığınmacıların geri gönderilmesi konusunda bir zorlama olmayacağını söylerken ‘Göç ve insan hakları alanında çalışmış biri olarak mültecilerin sorunlarının transit ülkelere ödeme yaparak ve başka siyasi amaçlar uğruna kullanılmasını doğru bulmuyorum. Sığınmacılarla ilgili uluslararası görüşmeler ve anlaşmaların çok boyutlu olması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Evrensel insan hakları bu görüşmelerin, anlaşmaların merkezinde olmalı. Sığınmacılar konusu salt ekonomik parametrelerle ele alınacak kadar basit bir konu değil çünkü’ dedi.

‘HDP’LİLER BİZİMLE MÜCADELE EDEBİLİR’

Bir diğer soru da CHP ile HDP arasındaki ilişki konusundaydı. Terör örgütü ile ilişkisi nedeniyle kapatmma davası açılan HDP’yi ‘demokrasi güçleri’ arasında gösteren Kaftancıoğlu bu konudaki soruya şöyle cevap verdi:

‘Şunu ifade etmek lazım Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde bulunduğu ittifakta HDP yok. HDP aday çıkarmayınca HDP seçmeninin bizim adayımıza oy verme davranışı söz konusu. Mücadele, demokrasiden yana olanlar ile demokrasiye karşı olanlar arasındadır. Özgürlük ve demokrasi için savaşmak isteyenler bizimle birlikte mücadele edebilirler.’

‘Erdoğan, HDP’yi ve HDP ile birlikte çalışanları kriminalize etmekte. Siyasetçileri terör örgütünü desteklemekle suçlamakta. Desteğin size bir bedel oluşturmasından endişeli misiniz?’ sorusunu ise Kaftancıoğlu şöyle yanıtladı: ‘HDP demokratik olarak seçilmiş ve parlamentoda temsil edilen bir partidir. Erdoğan’ın onları kriminalize etmesi şaşırtıcı değil. Kendileri gibi düşünmeyen, kendilerine muhalefet eden herkesi kriminalize ediyorlar. Pazarda patates ve soğan satanların da başına geliyor. AKP iktidarı kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörist ilan ediyor.’

(veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.