Can Ertan’ı sonsuzluğa uğurlarken…

Can Ertan’ı sonsuzluğa uğurlarken…
02.02.2022
A+
A-

Bursa basınının önemli isimlerinden Can Ertan, son yolculuğuna uğurlandı.

  • Çağla ŞAHİN

Birkaç gün önce Covid-19 tedavisi sebebiyle gittiği hastanede baygınlık geçirerek yere düşmesi sonucu beyin kanaması geçiren Bursa basınının duayen gazetecilerinden Can Ertan’ı bugün kaybettik.

Ertan’ın cenaze töreni ilk olarak çok sevdiği Çağdaş Gazeteciler Derneği önünde yapıldı.

Törende konuşan yakın dostu Serap Yavaş’ın ağlayarak yaptığı konuşma ise katılan herkesi duygulandırdı.

Yavaş konuşmasında, Can Ertan’ın kısa süre önce çalıştığı gazete tarafından haksızlığa uğramasına çok üzüldüğünü dile getirirken; ”Can, basın emekçilerinin sendikalaşması için çok uğraştı. Ben ona vefa borcu olarak onun içinde kalan bu ukdeyi gerçekleştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

Ulucami’de gerçekleşen cenaze namazında siyasi parti temsilcileri, gazeteci dostları ve sevenlerinden oluşan kalabalık Can Ertan için son görevini yerine getirdi.

Cnaze namazı sonrası Can Ertan’ın naaşı sevenlerinin duaları ve gözyaşları arasında Alacahırka mezarlığına defnedildi…

Saygı, sevgi ve rahmetle…

Ve işte Can Ertan’ın 22 Ocak’ta paylaştığı Facebook paylaşımı;

KARDA MUTLU BİR BURSA’LI

Kelebekler gibi uçuşan karı elimde kuşburnu çayı omzumda muhabbet kuşum İlham’la izledim, karlı sokaklarda avare avare karlara bata çıka dolaştım, Gençlik Parkı’nda kara uzandım, gençlerle kar topu oynadım kardan adam yapışlarına yardım ettim, bir ara yüzü koyun düştüm, hiç canım yanmadı, salep içtim kafede karlı caddeye baka baka, boza  ve kestane alarak eve döndüm, salonun perdelerini açtım bahçedeki  karlı çamları görmek için, hayat dedim yaşanmaya değer.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.