Çağrı Kaplan: Bursa sahipsiz bırakıldı!

05.09.2018
A+
A-

Demokratlardan, Bursa Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerine sert eleştiri geldi.

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı’nın haftalık değerlendirilmesinde, son günlerde basına da yansıyan belediyelerin icraatları masaya yatırıldı.

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan, ilçe divan kurulu toplantısında belediyelerin icraatlarını eleştirdi. Kaplan; “Bursa’nın 69 vilayeti arkasında bırakan ilçesinin bir siyasi partinin ilçe başkanı olarak vatandaşlarımıza sorumluluklarımız var. Osmangazi Belediyesi’nin icraatlarına bakıyorsunuz, evlere şenlik! Soğanlı bölgesinde ‘kentsel dönüşümde çığır açtık’ diye övündükleri alanda, Sağlık Ocağı, PTT gibi kamu hizmeti yapacak olan birimlere bırakın yer ayırmayı, bölgenin top sahasını da imara dahil edip ranta çevirmişler’’ dedi.

‘’Ovaakça’da 800 bin liradan başlayan villaların önüne bırakın kanalizasyonu, yol yapacak patika toprak zemin bile bırakmamışlar. Bu kadar mı gözünüzü para hırsı bürüdü’’ şeklinde konuşan DP İlçe Başkanı Kaplan şunları söyledi: ‘’Sukaypark’ta güvenlik diye bir şey yok! Bir gencimizi 1 metrelik havuzda kaybettik, Allah rahmet eylesin. Tamam duvar örecek paranız yok, onu anladık da çit ile etrafını da çeviremez miydiniz! Var olanı içinizdeki hırs nedeniyle yok ettiniz, bırakın da mevcut olanlar kendini korusun.”

‘ÖDEMELER DURDU, KAYNAK BİTTİ!’

Bursa Büyükşehir Belediyesi icraatlarını da eleştiren Kaplan; “Gerek Osmangazi, gerekse Büyükşehir’in, ne yapmak istediklerini basından öğreniyoruz. Allah’tan Bursa’da basın güçlü de belediye başkanlarının icraatlarına ulaşabiliyorlar! Neyse! Bir süre önce Büyükşehir Belediyesine ait olan kıymetli arsa ve mülklerin ihale ile satışından dolayı 200 milyon lira gelir elde etmeyi planladığını öğrendik. Dün yapılan 7 parçalık ihale beklentisinde, Bursaspor’a gelir bırakan Nalbantoğlu Katlı Otoparkı’nın dışında diğer yerlere alıcı çıkmamış. Bursa’nın tanınan bir sanayicisinin aldığı mülkün dışında 80 kusur davetiyeden bir tek alıcı çıkmamış. Nerede Arap dostlarımız. Hani uydu kentleri yapacak dostlar. Yok. Çünkü hesapsız yapılan planlama, batmaya mahkumdur. Belki ismi geçen firmalar gerçekten bu alanlarla ilgileniyorlar, ama bir gerçek var. Türkiye ekonomisi zorda’’ dedi.

‘MERKEZİ HÜKÜMET DURUMA EL KOYMALI’

Sermayenin kendini riske atmak istemediğinin ifade eden DP İlçe başkanı Çağrı Kaplan, tek tesellinin Bursalı bir iş adamının elini taşın altına koyarak, belediyeye suni tenefüs vermesi olduğunu belirtti.

Kaplan yaptığı açıklamada şöyle konuştu: ‘’ T2 stopladı. Ne deniyor; ‘tekrar ihaleye çıkabiliriz…’ Emek-Başköy 5 istasyonlu Bursaray olacaktı, iş yap-işlet-senin olsun modelli Troleybüs’e döndü. Osmangazi ve Yıldırım metrosunu Merkezi Hükümet yapacaktı, onun ismini dahi zaten anan yok. Acemler-Nilüfer İstasyonları arasında, bir işletmenin sponsor olacağı ve isminin verileceği istasyonda ise, mevzu olan kurumun kiracıları tarafından kira ücretlerinin yüksekliği bahane edilerek başka bahara kaldığı için kimsenin gıkı bile çıkmıyor! Ve sayın başkanlar diyor ki; her şey yolunda! Anlayan varsa anlatıversin vatandaşlarımıza. Gerçek kasada yatırım yapabilecek para olmadığıdır. Merkezi Hükümet, Bursa’ya sahip çıkmalıdır. İstanbul’dan sonra en fazla bütçeye katkı yapan Bursalılara beklediği yatırımları yapması boynunun borcudur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.