BUSİAD: Rakamlar olumlu ancak nitelik açığı sürüyor

BUSİAD: Rakamlar olumlu ancak nitelik açığı sürüyor
16.07.2018
A+
A-

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay,  işsizlik rakamının, 2018 yılı Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 201 bin kişi azalarak 3 milyon 86 bin kişi olmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Türkay, asıl sevindirici olanın genç işsizlerdeki rakamın düşmesi olduğunu da belirterek, “15-24 yaş işsizlik oranı 2,9 puanlık azalış ile %16,9’a düşmesi gençlerimize yeni iş olanakları açıldığını gösteriyor. Bu mutluluk verici” dedi.

İşsizlik oranın 9.6 ile tek haneli rakama düşmesinin gelecekte de devam etmesini umduğunu belirten Türkay, “elde edilen istihdamın üretime dönük olmasını da umuyoruz. Rakamlarda bizi tek düşündüren, tarımdaki istihdamın azalması ve hizmetteki istihdamın artmasıdır.

Türkay, her sohbetinde, iş insanlarının en çok istihdam edebilecek, nitelikli personelden yakındığını  kaydederek, “Sanayi ve ticaret hayatına uyumlu eğitim sistemleriyle, nitelikli personel açığını kapamalıyız”, Türkiye’nin çıkış yolu üretimden ve ihracattan geçmektedir. Üretim artmasının olmazsa olmazlarından biri nitelikli insan kaynağıdır. Bu kaynağı hiç vakit kaybetmeden yaratmak zorunluluğu aşikar, eğitimin bu ihtiyaca göre yeniden ve ivedilikle yapılandırılması zaruri. Tarım ve sanayi ağırlıklı ve ihracata dönük sürdürülebilir üretim ile sağlıklı büyümenin süreklilik ve  ivme kazanılabileceği daima göz önünde bulundurulmalı” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.