BUSİAD Başkanı Türkay: Merkez Bankası’nı kutluyorum

BUSİAD Başkanı Türkay: Merkez Bankası’nı kutluyorum
24.05.2018
A+
A-

Son dönemde döviz kurunda görülen hızlı yükseliş ve buna bağlı olarak Merkez Bankası’ndan gelen faiz arttırım kararı ile ilgili açıklama yapan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Merkez Bankası’nı söz konusu adımı nedeniyle kutlamak gerektiğini belirterek; ekonominin en temel emtiasının güven olduğunu ve bunun tesisinde en azami özeni göstermek zorunda olduklarını kaydetti.

Merkez Bankası’nı söz konusu adımı nedeniyle kutlamak gerektiğini ifade eden Türkay, Merkez Bankası’nın bu sayede geç de olsa, son haftada oluşan Türk Lirasının aşırı değer kaybını engellediğini kaydetti.

Piyasaların bu müdahaleye nasıl reaksiyon göstereceğini hep birlikte göreceklerini dile getiren Türkay, “Aslında ekonomide oluşan durumun çözümünün bir tek faizle olamayacağında ekonomistlerin çoğu anlaşmış gibi. Ekonominin en temel emtiası güvendir. Bunun tesisinde en azami özeni göstermek zorundayız. Bu konuda işin başındakilerin uzun vadeli bir düzenlemeler manzumesi geliştirme sorumlulukları var. Oluşan ekonomik tablo, bugünden yarına çözülebilecek eşiği geçmiş olduğumuzu gösteriyor” diye konuştu.

Türkay, şöyle devam etti: “Mevcut sorunların çözümü noktasında gördüğüm en temel üç noktaya değinecek olursam, bunlardan ilki tasarruf konusu. Tasarruf konusunu ivedilikle arttırmamız kaçınılmaz oldu. İkinci konu ise tarım ve hayvancılık. Meşakkatli bir iş kolu olan bu sektör, oyuncularını teker teker kaybetmekte ve yüzyıllardır oluşmuş bilgi birikimi yitirilmektedir. Çözüm kesinlikle ithalat değil, bu dalda uğraşanların sektörde kalmalarını özendirecek politikalar geliştirmektir. Üçüncü konu da eğitim. Eğer 2023 gibi ciddi bir hedefimiz var ise, insan gücümüzün bilgi seviyesini buna uygun hale getirmeliyiz. Ülke olarak emsallerimize göre şanslıyız. Hem genç nüfusumuz var, hem de ülke ekonomisine ciddi katkı sağlamaya can atan iş insanlarımız. Sadece gereken, günümüzün şartlarına uygun ortamın sağlanması. Hep birlikte ülkemizin hak ettiği seviyelere çıkabilmesi için gerekli gayreti göstereceğimize güvenim tamdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.