Bursaspor, Spor Toto 1. Lig’e veda etti

Bursaspor, Spor Toto 1. Lig’e veda etti
14.05.2022
A+
A-

Bandırmaspor’a deplasmanda 4-2 yenilen Bursaspor, Spor Toto 1. Ligi’ne veda etti.

Bursaspor, Spor Toto 1. Lig’in 37. haftasında deplasmanda R. H. Bandırmaspor’a konuk oldu. Maç Bandırmaspur’un 4-2 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Yeşil-Beyazlılar, ligden düşmüş oldu.

TFF 1. Lig’de 35. hafta maçlarının sonuçlarına göre, Süper Lig şampiyonluğu bulunan Bursaspor ile Kocaelispor, Menemenspor ve Balıkesirspor küme düşmüş oldu.

Bandırmaspor – Bursaspor: 4-2

TFF 1. Lig’de Bandırmaspor ile Bursaspor karşılaştı. Kritik maçı ev sahibi Bandırmaspor, 4-2 kazandı. Bursaspor kümede kalma yolunda kritik maçı kaybetti.

Spor Toto 1. Lig’in 37. haftasında Royal Hastanesi Bandırmaspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Bandırma 17 Eylül Stadı’nda oynanan kritik mücadele, ev sahibi Bandırmaspor’un 4-2 galibiyeti ile sona erdi. Bursaspor, kritik maçı kaybederek, kümede kalma umutlarını bitirdi.

Ev sahibi maça çok hızlı başladı

Bandırmaspor, Bursaspor karşısında maça çok hızlı başladı. Mücadelenin henüz 3. dakikasında Bursaspor ağlarını sarsmayı başardı. Ceza sahası dışı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Kerim Avcı sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Top, kalecinin müdahalesine rağmen uzak köşeden ağlara gitti.

Royal Hastanesi Bandırmaspor – Bursaspor

6.dakikada fark 2’ye çıktı

Bandırmaspor, 6. dakikada farkı 2’ye çıkardı. Ev sahibinin atağında orta alanda topla buluşan Kerim Avcı’nın derin pasına Keny hareketlendi ve savunma arkasına sarktı. Kalesinden çıkan Canberk topa müdahale edemedi. Ceza sahası dışından sağ kanattan, sağ ayağıyla vuruşunu yapan Keny, topu ağlara gönderdi.

Bursa’dan geri dönüş!

Bursaspor, 2-0 geriye düştüğü maçta 1’er dakika arayla 2 gol bularak eşitliği sağladı. 41. dakikada ceza sahası yayı üzerinde topu önünde bulan Burak Altıparmak, sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve topi kaleci Gökhan’ın sağından ağlara gitti.

42.dakikada ise sahneye çıkan isim Bruno oldu. Enver Cenk, ceza sahası dışı sağ çaprazında savunmadan kaptığı topu solundaki Bruno’ya kazandırdı. Ceza alanına giren Bruno sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Önce kaleciden ardından da savınmadan seken top, filelere gitti.

Bandırma tekrar öne geçti

Bandırmaspor, maçın 56. dakikasında Osmajic’in golü ile yeniden öne geçmeyi başardı. Süleyman sol kanattan ortayı yaptı. Ceza sahası içinde Osmajic kafayı vurdu. Top ağlara gitti.

Royal Hastanesi Bandırmaspor – Bursaspor

Son sözü Lokman söyledi

Ev sahibi Bandırmaspor’da Lokman Gör, takımının 4. golünü attı. Sol kanattan kullanılan kornerde Levent ortayı yaptı. Ceza sahası içinde bulunan Lokman, sol ayağıyla tek vuruş yaptı. Top kaleci Canberk’in solundan filelerle buluştu.

Bursaspor veda etti

2009/10 sezonunda Süper Lig şampiyonu olan Türkiye’nin köklü kulüplerinden Bursaspor, Spor Toto 1. Lig’e veda etti. Gelecek sezon TFF 2. Lig’de mücadele edecek olan takım, bu sezon 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 16 mağlubiyet elde ederek, 41 puanda kaldı.

Bandırmaspor puan cetvelinde yükseldi

Bandırmaspor, evinde kazanarak 19 galibiyet, 4 beraberlik ve 12 mağlubiyet topladı. Bandırma temsilcisi, 61 puan ile Spor Toto 1. Lig’de üçüncülüğe yükseldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.