Bursa’nın keskin muhalifi Ali Biliz, sert çıktı!

02.08.2018
A+
A-

Hürriyetçi Demokratlar Plartformu Sözcüsü ve Bursa İl Başkanı Ali Biliz yaptığı değerlendirmede siyasileri de eleştirirken, Türkiye ekonomisinde 2.’ci, nüfusunda 4.’cü, gelişmişlik düzeyinde 3.’cü olan Bursa’nın iktidar ve muhalefet partileri tarafından değerlendirilmediğini söyledi.

Biliz, Bursa’nın 31 büyükşehir sıralamasında 19’culuğa, eğitimde 24’cülüğe, sağlıkta 21’ciliğe, Osmanlı’nın başkenti olmasına rağmen turizm de 26’cılığa gerilediğini de söyleyerek, 16 yıldır iktidarını sürdüren ve bu süre zarfında Bursa’yı Bakansız bırakmayan AK Parti’nin elindeki değerli elması parlatamadığını ve Bursa’yı amatör lige düşürdüğünü belirtti.

Muhalefet cephesinde ise durumun daha da vahim olduğunu ifade eden Ali Biliz, ‘’CHP’de kim başkan olsun tartışmaları, İYİ Parti’de ise “abla bizi bırakma” çığlıkları. MHP’de kenara çekilmişlik, DP, DSP, SP ve BBP’de kendi içlerinde kaybolmuşluk hakim. Ne yapmalıyız noktasında STK’larda ise derin bir sessizlik. Sen Bursa olarak, GSMH’nın yüzde 16,9’nu üstleneceksin ama devlet baba yüzüne bile bakmayacak! İktidarını Bursa seçmeninin sana olan teveccühünden aldığın oy ile sürdüreceksin, ama elini cebine atmayacaksın öyle mi!  Yatırım noktasında Bursa’ya göz kırpacaksın ama somut adım atmayacaksın! 20 Bursalı milletvekilinin topyekun, hizmet noktasında hareket etmesi gerekmektedir. Bunun için kamuoyu da hazırdır. Bölücü olmayan her görüşe açık olan ve Türkiye’nin en büyük düşünce plartformunun Bursa il başkanı olarak, bir Bursalı olarak ekmeğini yediğimiz topraklara sahip çıkmaya, dertleri ile kederlenmeye devam edeceğiz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.