Bursa’nın can damarında büyük dönüşüm

Bursa’nın can damarında büyük dönüşüm
15.03.2021
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin devam eden projeleri hakkında açıklama yaptı.

Aktaş ile AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin, Refik Özen, Atilla Ödünç ve Zafer Işık, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, parti ve belediye yöneticileri  Acemler bölgesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Ali Osman Sönmez Hastanesinin inşaat alanını gezen katılımcılar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu yanında yapılan otopark ve BURULAŞ Aktarma İstasyonu ile Hayran Caddesi ve Oulu Caddesi tüp geçit bağlantı çalışmaları hakkında da yerinde incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarına açıklama yapan Aktaş, farklı nedenlerle bir süredir inşaat çalışmaları duran ve yeniden başlayan Ali Osman Sönmez Hastanesinin Mart 2023’te hizmete açılacağını bildirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin devam eden projeleri hakkında açıklama yaptı.

Hastane çevresinde yapılması gereken düzenlemelere değinen Aktaş, şunları kaydetti:

“Yeni hastane, Çekirge’deki hastanenin tüm fonksiyonlarını Acemler’e çekecek. Yanı başında otobüslerin park yerini düşünmek gerekiyor. Beraberinde Batı Garajı’nı da buraya çekiyoruz. Bursaspor-Acemler Metro İstasyonu’nun burada olması da hastaneyi kullanacaklar için büyük bir avantaj. Dolayısıyla toplu taşımayla hastaneye ulaşım noktasında kurumsal adımlar atmaya çalıştık. Bursa’nın dört bir tarafından metro ve otobüslerle hastaneye ulaşma ve hemen hastanenin yanında konuşlanma imkanına sahip olacaklar. 2 binden fazla kapalı ve açık olmak üzere mevcut hastanenin otoparkı var. Bizim oluşturduğumuz bu alanda hem bahsedilen fonksiyonları buraya çektiğimiz gibi 274 araçlık da bir otopark teşekkül edeceğiz.”

Aktaş, stadyumu yılın 365 günü kullanmak istediklerini anlatarak, “Stadyumun 1100 kapasiteli otoparkı var. Stadyumun alt kısmında ve diğer müştemilatında da önemli çalışmalar var. Bursa’daki insanları ve gençleri ilgilendiren önemli çalışmalar olacak. Aynı otoparkların buraya da hizmet eden bir fonksiyona bürünmesini arzu ediyoruz.”  dedi.

Acemler Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğuna da değinen Aktaş, “15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden 190 bin civarında araç geçerken, Acemler Kavşağı pandemi öncesi 210 bin civarı araç çekiyordu. Bazı günler 256 binlere bile dayandı. Bursa’nın kalbi pozisyondaki Acemler Kavşağı’nda 6-7 aşamalı çalışma yapıyoruz. Şerit genişletmeleri yapılıyor. Beraberinde tünel geçişimiz de var. Amacımız burayı daha işler hale getirmek.” bilgisini paylaştı.

Aktaş, bölgedeki çalışmaların 2022 sonuna kadar tamamlanmasını öngördüklerini anlatarak, “Büyük bir kısmını ise bu yıl sonunda bitirmiş olacağız. Yaptığımız simülasyonlardaki sayımlar neticesinde trafikte yüzde 27 gibi bir rahatlama sağlanacak.” diye konuştu.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.