Bursalı minikler, ‘Erken Çocukluk Eğitimi Projesi’ni tamamladı

Bursalı minikler, ‘Erken Çocukluk Eğitimi Projesi’ni tamamladı
08.06.2023
A+
A-
  • Halkın Gazetesi/Doğan Ertan

Bursa Erken Çocukluk Eğitimi Projesi (EÇEP) kapanış töreni yoğun ilgi gördü. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yanı sıra çok sayıda akademisyen ve proje destekçisinin de katıldığı kapanış töreninde, öğrenci velileri de yer aldı. Merinos Atatürk Kültür Merkezi Orhangazi Salonunda düzenlenen etkinlikte, projeye destek veren Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi Müdürü Aylin Tatlı, EÇEP Proje Koordinatörü Burcu Çilingir ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük birer konuşma yaptı.

52 atölye de çalışma imkânı sağlayan ve müzeyi Erken Çocukluk Eğitimi Projesindeki öğrenciler ve velilere açan TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi Aylin Tatlı, eğitim ve öğretime katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını vurguladı. EÇEP Koordinatörü Burcu Çilingir’de, Anne Baba Okulu eğitimi, Öğretmen Okulu Eğitimi, ‘Her Etkinlik bir kazanım’ adı altındaki sınıf içi eğitimler, öğrenci velilerine ve anne baba adaylarına yönelik çalışmalar ile afet sonrası çocuk ve aile eğitimi konularında bilgiler verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’te, “Erken çocukluk yılları, yaşamın en kritik dönemlerinden biridir. Bu süreçte kişiliğin temelleri atılır; temel bilgi, beceri ve alışkanlıklar kazanılır. Bu nedenle, yaşamın ilk yıllarında, çocuğun içinde bulunduğu fiziksel ve sosyal çevrenin onun gelişmesinde çok önemli rolü vardır. Çevrenin bilimsel ve sistematik bir organizasyonla yani eğitim ile yönlendirilmesi gerekir.

Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyon Belgesi çerçevesinde erken çocukluk eğitim hizmetlerine yönelik bütünleşik bir sistem oluşturulması, çocukla ilgili tüm yerel kurum ve kuruluşların harekete geçirilmesi ve bunlara yönelik tamamlayıcı iş birlikleri teşvik edilmektedir. Ayrıca şartları elverişsiz gruplarda eğitimin niteliğini artırmak için farklı kurum ve kuruluşlar ile halk eğitim merkezleri iş birliğinde, anne babalara yönelik çocuk gelişimi ve psikolojisi odaklı eğitimlerin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Müdürlüğümüzün 2019-2023 Stratejik Planı’ndaki “Okul öncesi eğitimi yaygınlaştıracak, geliştirecek çalışmalar yapmak ve eğitime ilişkin projeler hazırlamak” hedefleri doğrultusunda EÇEP Projemiz ile önemli adımlar atılmıştır.

Gerçekleştirdiğimiz faaliyet ve projelerle toplumsal dikkat ve ilgiyi okul öncesi eğitimin önemi konusuna yoğunlaştırmayı amaçladık. Bursa Erken Çocukluk Eğitimi Projesi ile ebeveynlerin yaş grubuyla ilgili eğitim sürecini iyi tanımalarını, çocuklarında oluşacak gelişmenin farkına varmalarını ve eğitim sürecine aktif olarak katılmalarını istedik. Bu çalışma ile eğitim sürecindeki uygulamaların detaylarını anlatmak ve uygulamalar sonucundaki kazanımlar hakkında farkındalık oluşturmayı hedefledik. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Birlikte başaracağız, daha büyük proje ve hedeflere yine birlikte ulaşacağız” dedi.

Öğrencilerin gösterileri ve EÇEP’e eğitim vererek katkı sunan akademisyenlere plaket töreni ile renklenen kapanış töreni, video gösterimli tanıtım çalışmasıyla son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.