Bursagaz INGAS 2017’ye sunumlarıyla değer kattı

09.11.2017
A+
A-

Sektöründe öncü uygulamaları hayata geçiren Bursagaz; ses getiren projelerini paylaşmak üzere enerji sektörünün en büyük kongre ve fuarı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı’nda (INGAS 2017) iki farklı oturumda kendi alanında uzman temsilcileriyle konuşmacı olarak yer aldı.

Endüstriye yön veren irtibatlara ulaşabilmeleri, doğalgaz profesyonelleri ile ortak bir çatıda görüşme fırsatı yakalayabilmeleri ve ithalata ve ihracata hız katacak yeni ve karlı iş olanakları fırsatlarını sunmak amacıyla organize edilen 7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı (INGAS 2017) ‘Doğalgazın Geleceğine Köprü’ temasıyla 20’den fazla ülkeden 5 binin üzerinde katılımcı ile İstanbul Haliç Kongre merkezinde gerçekleştirildi.

Kongre’nin Doğalgaz, İklim, Çevre ve İnsan adlı ilk oturumunda konuşmacı olarak yer alan Bursagaz İş Mükemmelliği Mühendisi Samet Meriçli, Bursagaz olarak “Sürdürülebilir Bir Gelecek Oluşturmak” amacıyla hayata geçirdikleri projeleri anlattı. Meriçli, “Bursagaz Sürdürülebilir Enerji Yönetimi Programı altında geliştirilen enerji politikası, yasal düzenlemelerin takibi, enerji performans analizleri, yenilebilir enerji kullanımı, sürekli iyileştirme çalışmaları ile bu konudaki bilginin tüm paydaşlar ile etkin paylaşımınısosyal, çevresel ve ekonomik yönden ele alarak ortaya koydukları Sürdürülebilir Yaşam Platformu iletişim modeliyle hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Dünyada önemli bir kitle tarafından takip edilen sürdürülebilirlik kavramınınönemine vurgu yapmak adına; sunumunda ülkelerin bu konuda yapmış oldukları çalışmalara karşılaştırılmalı olarak yer veren Meriçli, bu alandaki çalışmaların daha da arttırılması gerektiğinin ifade ederek ülkemizde sürdürülebilirlik kavramının bilinirlik düzeyinin arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Daha iyi bir gelecek için Sürdürülebilir Yaşam Platformu iletişim modeliyle belirledikleri sürdürülebilirlik stratejilerini şirket olarak hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtereksürdürülebilirlik kavramının sadece büyük şirketlerin değil tüm iş dünyasının ortak meselesi haline gelmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Doğalgaz Sektöründe Risk ve Fırsat Yönetimi adlı oturumda ise Bursagaz Yönetim Sistemleri Müdürü Halit Yılmaz konuşmacı olarak yer aldı. Yılmaz, şebeke işletimine yönelik uygulamaların bütünselliğini sağlamak ve şebeke risklerini görmek adına geliştirdikleri SPRING (System for Pipeline Risks and Integrity of Natural gas Grid) projesiyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Doğalgaz şebekesinin işletimine yönelik; SAP PM, SCADA, GIS, Deprem Algılama gibi sistemleri matematiksel bir model ile birleştirerek risk sonuçları üretebilecek bir sistem ortaya koyduklarını ifade ederek proje hakkındaki bilgileri katılımcılara aktardı. Şebekenin riskleri açısından da farkındalık yaratacak olan bu sistemin Türkiye’de doğalgaz dağıtım şirketleri içinde öncü olduğunu ifade ederek, projenin paydaşlarından olan EPDK ve diğer önemli proje ortaklarına desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.