Bursa’da Yerli Sanayi ve Teknoloji Zirvesi…

09.10.2018
A+
A-

Mimar Sinan Mühendisler Birliği (MSMB) tarafından Bursa’da “Yerli Sanayi ve Teknoloji Zirvesi” gerçekleştirilecek. Kamu, üniversite ve özel sektör çevrelerinden önde gelen yönetici, mühendis ve mimarların bir araya geleceği zirve 13-14 Ekim tarihlerinde Bursa’da Çelik Palas Otel’de düzenlenecek.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’in de konuşmacı olarak katılacağı zirvede; Üniversite ve Sanayi İşbirliği, Yerli Üretim Kalkınma Modeli, Yerli Yazılım ve Bilişim Sektörü, Marka Patent ve Fikri Mülkiyet Hakları, Yerli Üretimde Başarılı Örnekler ve Şehircilik konu başlıkları altında altı oturum gerçekleştirilecek.

MSMB tarafından önceki yıllarda Düzce, Afyonkarahisar, Konya, Nevşehir ve Ankara’da düzenlenen zirve bu yıl “Yerli Sanayi ve Teknoloji Zirvesi”teması ile düzenlenecek. Zirve ile “Yerli ve Millî” ruha sahip olarak yetişen ve yerli teknoloji hamlesi için bütün gücüyle çabalayan yeni nesillerin yetişmesine ve gelişmesine katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Yerli ve milli üretimin tam bağımsız Türkiye için aşılması gereken bir eşik olduğunu belirten BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir; “Son yıllarda ülkemiz özellikle savunma sanayiinde gerçekleştirdiği atılım ve yerli ürünler ile tüm dünyanın dikkatini çekmiştir. Yerli ve milli kalkınmanın özellikle bilişim, yazılım ve yüksek teknolojiye sahip malzeme üretimi gibi alanlarda da artması büyük önem arz etmektedir. Biz de BTÜ olarak üniversite-kamu-sanayi işbirlikleri kurarak milli üretimde üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmekte, ülke kalkınması ve tam bağımsız Türkiye için çalışmalarımızı artan bir ivme ile sürdürmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.