Bursa’da Türkiye ormanları için uluslararası sempozyum…

02.10.2018
A+
A-

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) 4 – 6 Ekim 2018 tarihleri arasında “4.Uluslararası Odun Dışı Orman Ürünleri Sempozyumu” düzenlenecek.

BTÜ Orman Fakültesi tarafından “Odun Dışı Orman Ürünleri” ana teması ile düzenlenecek sempozyum kapsamında tıbbi ve aromatik bitkiler ile odun dışı ürün ve hizmetler üzerine son dönemde yapılan araştırmalar, gelişmeler ve karşılaşılan sorunlar ele alınacak.

Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi’nde altı ayrı salonda eşzamanlı 30 oturum halinde düzenlenen sempozyumun açılışı 4 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

Dünyada ve Türkiye’de sektör sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışılacağı ve akademisyenler, kamu kuruluşu temsilcileri, üreticiler, sektör profesyonelleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katılımlarıyla orman ürünleri üretimi alanında lider merkezlerden biri olan Bursa’da gerçekleştirilecek olan sempozyumla orman tıbbı, geleneksel bitkisel tedaviler, aromatik bitkiler, odun dışı ürün ve hizmetler ile orman turizmi” alanlarında kesişen konuların disiplinler arası yaklaşımla ele alınması ve tarafların ortak bir platformda buluşması amaçlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.