Bursa’da ilk kez düzenlenen İHA-1 eğitimi sona erdi

Bursa’da ilk kez düzenlenen İHA-1 eğitimi sona erdi
27.03.2019
A+
A-

Bursa’da ilk kez “İHA-1 Ticari Sertifikalı Drone Eğitimi”, 21-24 Mart tarihleri arasında Atatürk Kongre ve Kültür Merkezin (AKKM)’de gerçekleştirildi.

Soleil Art Ajans tarafından düzenlenen eğitime yoğun talep oldu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Flycam Akademi ve Soleil Art Ajans tarafından organize edilen eğitimde, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş uzman eğitmenler görev aldı.

Eğitime katılan 27 kişi, yapılan pratik ve teorik eğitimlerin sonunda girdikleri sınavları başarıyla tamamlayarak, ‘İHA-1 Pilot Belgesi’ almaya hak kazandı.

Organizasyon sorumlusu Zafer Güder, eğitimleri en iyi şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Beklenenin üstünde bir katılımın olduğunu belirten Güder, “Bursa’dan ve çevre illerden 27 kişi eğitime kaldı. Aralarında iş adamı, doktor, polis ve gazetecilerinde bulunduğu bir çok kişinin bu eğitimde olması bizi gururlandırdı. İnsanlar hep bir adım önde olmak ve başkalarının görmediklerini görmek isterler. Bu nedenle İnsansız Hava Araçlarına ilgi oldukça çok. Bu insansız hava araçlarının en başında makul fiyat ve  çok farklı alternatifleri nedeniyle dronlar yer alıyor. Drone kullanımı ile ilgili olarak yetkili olan çok fazla firma yok maalesef. Özellikle Bursa gibi gelişmiş olan bir şehirde bu eğitimin gerçekleştirilmediğini farkettik. İnsan ve insan sağlığı bizim için her şeyden önce gelir. Bu nedenle istenmeyen kazaların önlenebilmesi ve yasalara uygun şekilde uçuşların daha sağlıklı yapılabilmesi adına bu eğitimi düzenledik. Önümüzdeki günlerde eğitimlerimizi Fly Cam Academy ile yapmış olduğumuz protokol doğrultusunda çok daha fazla noktaya ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.