Bursa’da engelliler, “Kan Vermeye ‘Engel’ Yok!” diyecekler

27.11.2018
A+
A-

Engelliler; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye Beyazay Derneği’nin yurt çapındaki şubeleriyle Kızılay’a kan bağışında bulunacaklar.

Kurulduğu günden bu yana yurtiçi ve yurtdışı şubeleri ile başta engellilerin eğitimi, istihdamı olmak üzere toplumsal farkındalık çalışmaları yürüten Türkiye Beyazay Derneği;  3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde yurt genelinde kan bağışı kampanyası başlatacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Genel Başkan Nejla Sümer, “Kan vermeye ‘engel’ yok! sloganı ile başlattığımız kampanyamızda yurt genelindeki 80 şubemizdeki engelli ve engelli yakınlarımız ile toplu kan bağışında bulunacağız. Bu kampanyamızdaki amaç, kan bağışında toplumsal farkındalık yaratmak;  kan vermenin engel tanımadığını, sağlığı uygun herkesin rahatlıkla kan verebileceğini kamuoyu ile paylaşmaktır” dedi.

Füsun Koyunlular

BAŞKAN KOYUNLULAR’DAN BURSALILARA ÇAĞRI

Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şube Başkanı Füsun Koyunlular ise yaptığı açıklamada, engelli ve engelsiz bireylerin problemsizce bir arada yaşayabileceklerini ve dernek olarak bu yaşam kültürünü oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da kan bağışı organizasyonu yapacaklarını söyledi.

Başkan Koyunlular, ‘Kızılay’ın verilerine göre ülkemizde her 4 saniyede bir ünite kana ihtiyaç var. Her bir kan bağışı üç kişinin hayatını kurtarabilir. Böylesine insani ve ulvi bir olayda engellilerin de desteğinin olması önemlidir. Bizler de dernek olarak Kızılay işbirliği ile engelli vatandaşlarımızla birlikte kan vermek için 3 Aralık’ta saat 11’de Bursa Şehreküstü Meydanı’nda olacağız. Bursalıları bu organizasyonumuzla kan vermeye davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.