Bursa’da deprem… Fena salladı…

Bursa’da deprem… Fena salladı…
04.12.2023
A+
A-

Bursa’nın Gemlik ilçesinde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde 3 dakika arayla peş peşe iki deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.

Bursa’nın Gemlik ilçesi açıklarında meydana gelen deprem İstanbul’da da hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü 5,1 olarak açıklarken Kandilli Rasathanesi ise 4.8 olarak duyurdu. Saat 10.42’de meydana gelen deprem paniğe neden oldu.

Aynı bölgede saat 10.45’de ise 4.5 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi.

Deprem herkes tarafından hissedildi. Bursa Valisi deprem sonrası yaptığı açıklamada can kaybı olmadığını söyledi. Deprem sonrası 2.9 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

Avrupa Deprem Bildirim Sitesi Lastquake verilerine göre 5.2, Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre ise 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi’nin ve AFAD’ın verilerinde ise merkez üssü Gemlik olarak açıklandı.

AFAD ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı.

GOOGLE DEPREM ÖNCESİNDE UYARI VERDİ

Google depremin 15 saniye öncesinde kullanıcılara uyarı verdi.

İstanbul Valisi Gül’den açıklama

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun, Rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin.” ifadelerini kullandı.

Valilikten yapılan açıklamada da “Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde saat 10.42’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre, İstanbul ilimizde herhangi bir can ya da mal kaybı olmamıştır. Konuyla ilgili AFAD ve ilgili birimlerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Kurtulmuş’tan, Marmara Denizi’ndeki deprem dolayısıyla “geçmiş olsun” mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan deprem dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Marmara Denizi’nde meydana gelen ve bölgede hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimizin ilgili tüm kurumları görevleri başında, halkımızın yanındadır. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin.” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.