Bursa’da Aksakal rüzgarı esti!

Bursa’da Aksakal rüzgarı esti!
17.01.2022
A+
A-

Bursa’nın gönlünde apayrı bir yeri olduğunu her fırsatta dile getiren Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 2 günlük Bursa ziyareti dolu dolu geçti.

Genel Başkan Önder Aksakal, DSP Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Seskır’ın  daveti ile Yunuseli Mahallesi ziyaretini gerçekleştirerek Yunuseli halkıyla buluştu. Ziyarette ilginç enstantaneler yaşandı.

AKSAKAL’DAN HEM İKTİDARA, HEM MUHALEFETE SERT ELEŞTİRİ

“Öncelikle Osmangazi ilçemizin kalbi olan Yunuseli’de  olmaktan çok memnunum. İnşallah önümüzdeki başarıların başlangıç noktası ilk adımı Yunuseli’nden başlayarak gelecek, bu toplantımız dan itibaren Osmangazi’den  adım adım dalga dalga yayılacağız. Değerli kardeşlerim değerli vatandaşlar iki gündür Bursa’dayız, Bursa İl başkanlığımızın hakikaten Türkiye’nin en ihtiyacı olan dönemde hazırladığı bu buluşma programına  İnegöl’den başlayarak Yenişehir’den devam eden Bursa merkezde süren çalışmalarımız  bugün Yunuselililerle  buluşarak noktalayacağız. Bu Bursa’ya ilk gelişimiz değildi  ama bu kapsamda geldiğimiz  ilk geziydi. Bundan sonra da devamı gelecek. Gerek televizyonlarda gerek  gazete ziyaretlerimiz de, gerekse sivil toplum kuruluşlarına yapmış olduğumuz ziyaretlerde ülkenin artık 20 yıldır yoğun bir yorgunluğun ağırlığı altında ezildiğini gözlerimizle gördük, şahit olduk. Toplumun bütün kesimleri sadece dar gelirli sadece asgari ücretle çalışanların değil hakikaten işveren düzeyinde de olan ekonomik durumunun düzgün olduğunu  düşündüğümüz kesimlerin dahi yakındığı ekonomik sıkıntıların hat safhada olduğu bir dönemi yaşıyoruz.

En basit kısmıyla Demokratik Sol Parti olarak biz insanların gözünün içine bakarak konuşuyoruz başımızı öne eğmeden gözümüzü onlardan kaçırmadan konuşuyoruz, bildiğimiz doğruları çatır çatır söyleyerek konuşuyoruz. Neden? Çünkü , 20 yıl önce bu iktidara bu partiye devleti Demokratik Sol Parti olarak biz teslim ettik, nasıl bir devlet teslim ettiğimizi biliyoruz…. Nasıl bir Türkiye teslim ettiğimizi biliyoruz… Değerli arkadaşlar bakın biz bu devleti teslim ettiğimiz de , bugün güncel mevzudur. Merkez Bankası, dolar kuru, euronun yükselişi falan. Biz bu devleti  teslim ettiğimizde dolar 1 lira 24 kuruştu. 1 lira 24 kuruş  arkadaşlar. Bugün 14 lira neredeyse  Türkiye’yi bu  hale getirdiler. Biz bu devleti teslim ettiğimiz de AK Parti’ye teslim ettiğimizde  bir tek kurşun atılmıyordu terörle alakalı bu ülkede terör bitirilmişti teröristbaşı  adaya konulmuş  ve ömür boyu hapse çarptırılmıştı. Biz bu devleti teslim ettiğimizde Cumhuriyet rejiminin bu devletin kazandığı bütün varlıklar duruyordu. Bakın bugün geldiğimiz noktada yüzlerce devlete ait fabrika kurum kuruluş yabancılara satıldı elden çıkarıldı.150 milyar dolar  borçla teslim ettiğimiz bu devletin borcu  trilyon dolara yaklaştı.Borç yükünün altına girdi bu borcu hep beraber ödeyeceğiz  ,hiç kusura bakmayın bu borcu bunlar bizim sırtımıza sardı.

NEREDEN NEREYE GELİNDİ!

Bu bozuk ekonomik sistem karşılığında gün geldi araba duvara tosladı.Hatırlayın 2 ay evvel bir ayda dolar 18 liraları gördü.Hani efendim faiz haramdı vesaire derken Nas varken ,fayda olur mu derken gün geldi faiz arttırmak zorunda kaldılar. Nasıl?  Faizi artırarak değil dövizini bozdur Türk parasına getir bankaya  yatır ben sana buradan farkını veriyorum kardeşim bunun adı bir fiil faizdir.Kendileri artık insanları  inandıramaz noktaya geldiler cemaat liderlerinden destek alıyorlar.Şu anda bir cemaat  lideri televizyona çıkıp bunun adı faiz midir değil midir diye diye  din açısından icazet verdirmeye çalışıyorlar. Neymiş bu milletin gözünün içine baka baka alay ediyorlar ve daha sonra da biz bu ülkeyi çok iyi yönetiyoruz diyorlar….Hayır iyi  yönetemiyorsunuz iyi yönetemediğinizi siz de kabul ediyorsunuz. Dolayısıyla artık seçimlere bir buçuk yıldan az bir zaman kaldı yani gelecek sene bu zamanlarda seçim sathına  girmiş olacağız. Genelde vatandaşlarımız neden siyasetçiler siz seçimden seçime geliyorsunuz derler değil mi hiç kusura bakmasınlar.Biz bununla ilgili üzerimize alınmayacağız. Biz çünkü biz her zaman vatandaşın ayağına gidiyoruz bugün de geldik işte seçim falan olduğu için gelmedik. Biz birlikteliğin bir doğru kararın yeniden oluşturmak mecburiyetinde olduğunu anlatmaya geldik.

VATANDAŞ KENDİNİ YÖNETENLERDEN NE İSTER?

Vatandaş kendini yönetenlerden ne ister değerli arkadaşlar. Madde-1 Dürüst olmasını ister. Madde-2  Hırsızlık ,yolsuzluk yapmamasını ister. Madde-3  Vatana ihanet etmemesini ister. Madde-4 her zaman doğruları söylemesini ister. Bir düşünün 20 sene öncesinde  iktidarda Demokratik Sol Parti vardı. Bülent Ecevit vardı ya bu milletin 5 kuruşunu çaldı mı Bülent Ecevit Allah aşkına, vatana ihanet etti mi peki yalan söyledi mi söylediği her şey bugün bir bir ortaya çıkmıyor mu? Demek ki esasen halkın özlediği halkın beklediği iktidar  Demokratik Sol Parti iktidarıdır, bundan kaçış yok artık. Bunu hep birlikte başaracağız arkadaşlar oturarak değil kapı kapı gezerek yerelde güçlenerek örgütlerimizi  güçlendirerek hep birlikte başaracağız. Bunun dışında  yöntem yok, kapılarını bizlere kapatıyorlar yani televizyonlar onların elinde gazeteler onların elinde devletin olanakları onların elinde. İktidarıyla muhalefetiyle bakın hiç  ayırt etmeden söylüyorum. Hepsinin  kendilerine göre  televizyon kanalı sistematiği var istemediği hiç kimseyi çıkartmıyorlar oraya. Bizler ancak böyle il il gezerek ilçe ilçe gezerek yereldeki kitle iletişim araçlarıyla televizyonları  gazeteleri ziyaret ederek ancak sesimizi duyurabiliyoruz. Devletten milyarlarca lira eski parayla bugünkü para ile milyonlarca lira hazine yardımı alıyorlar. Biz Demokratik Sol Parti olarak sizler gibi gerçek halkçı gerçek vatansever gerçek Demokratik Sol partilerin bu partiye olan dolaylı katkıları ile kendimizi ilerletmeye  çalışıyoruz. Hiçbir kimsenin beş kurşunu ziyan etmiyoruz.

BUNLARDA ANLADI AMA ÇOK GEÇ!

Bu noktada bir sıkıntımız var bu ülkeyi bölmek isteyen bu ülke toprakları üzerinde başka devletler kurmak isteyen bir küresel sistemin baskısı altındayız. Ecevit’i  o yüzden göndermişlerdi zaten Amerika’nın Irak’a Türkiye toprakları üzerinden geçme  isteğine Ecevit izin vermediği için iktidardan uzaklaştırdılar. O gün biz bu işi çok iyi yaparız diyerek Amerika’da  karşılananlar Elhamdülillah Büyük Ortadoğu projesinin eş başkanıyım diyerek iktidara gelenler, bugün kazın ayağının öyle olmadığını anladılar. Şimdi onlar da gördüler ki; Amerika dünyanın başına bir beladır, onlar da gördüler ki öncelikle dünyanın başına bela olmakla birlikte Müslümanların da başına beladır. Ecevit onlara izin vermemişti, ben Müslümanları döktürtmem demişti  burada ama bir buçuk milyon müslüman orada katledildi. Onbinlerce kadına tecavüz edildi. O tecavüz edilen kadınlar doğum yapmamak için intihar etti. Dünyaya  sözüm ona demokrasi vadeden bir küresel sistem ile karşı karşıyayız  değerli kardeşlerim. Bunlar bir Arap baharı  listesi ile başlamıştır şimdi Orta Asya bölgesinde ve tüm dünyayı  içine alacak şekilde sözüm ona Türk baharı yapmaya başladılar. Ama bu Kazakistan’da akamete uğradı, bunu hükümet de fark ediyor artık ,anladı. Ancak bunu anlamış olmaları bu ülkeyi bugüne kadar getirdikleri noktadan onları pirüpak çıkarmaz, bunu kabul etmeleri lazım.

SİYASETTE GERGİNLİĞİN TARAFI HİÇ OLMADIK!

Demek ki demokrasi böyle bir şey değil o zaman emaneti tekrar ehline aldıkları siyasi partiye teslim aldıkları siyasi partiye Demokratik Sol Parti’ye yeniden vermelidir, verecektir. Buna gönülden inanıyorum. Siyasette gerginliğin tarafı olmadık  hiçbir zaman kavga etmedik. Kimseye hakaret etmedik kimseye itirazda etmedik kimseye gerçek dışı bilgiler vermedik, ne bildiysek , gördüysek doğru söyleyerek  anlatıyoruz paylaşıyoruz bugüne kadar hep çıkıp da söylediğimiz bir şeye yalan söyle diyorsunuz yanlış söylüyorsunuz diyen çıkmadı. Bu özgüvenle sizlerin karşısındayız.

BU SOKAĞA GİRMEYELİM DEDİĞİMİZ YER YOKTUR!

Her sokaktan başımız dik geçiyoruz, bu  sokağa girmeyelim dediğimiz yer yoktur.Değerli kardeşlerim  Bursa’da genel başkan yardımcılarımız var beni bugün yalnız bırakmadılar Bursa’da Bursa İl başkanımız, genel Başkan yardımcılarımız Ankara’dan gelen Parti yöneticilerimiz idarecilerimiz ve elbette  Osmangazi İlçe başkanımız Mehmet Seskır  hepsi buradalar büyük bir heyetle buraya Bursa’ya geldik. İki günden beri çok güzel ziyaretler gerçekleştirdik. Değerli başkanlarım bu güzel organizasyon için tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir kadro ile böyle İnançlı bir kadro ile samimi çalışmalar yürütebilen vatanını milletini insanlarını seven insanlarımız olduğu sürece Demokratik Sol Parti daima hedefe doğru yürüyecektir. Bildiğimiz doğruları değerli basın mensuplarımıza, herkese anlatıyoruz kalkınmak için çalışmamız lazım

Demek ki demokrasi böyle bir şey değil o zaman emaneti tekrar ehline aldıkları siyasi partiye teslim aldıkları siyasi partiye Demokratik Sol Parti’ye yeniden vermelidir, verecektir. Buna gönülden inanıyorum. Siyasette gerginliğin tarafı olmadık  hiçbir zaman kavga etmedik. Kimseye hakaret etmedik kimseye itirazda etmedik kimseye gerçek dışı bilgiler vermedik, ne bildiysek , gördüysek doğru söyleyerek  anlatıyoruz paylaşıyoruz bugüne kadar hep çıkıp da söylediğimiz bir şeye yalan söyle diyorsunuz yanlış söylüyorsunuz diyen çıkmadı. Bu özgüvenle sizlerin karşısındayız.

(Kaynak: halkingazetesi.net)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.