Bursa Yıldırım Belediye Meclisi’nde ‘randevu’ gerginliği

Bursa Yıldırım Belediye Meclisi’nde ‘randevu’ gerginliği
06.07.2022
A+
A-

CHP Sözcüsü Çağıl: Alevileri mi yok sayıyorsunuz, yoksa beni mi?

Yıldırım Belediye Meclisi’nde tansiyon bir anda yükseldi!

Bursa Yıldırım Belediyesi Meclisi’nde temmuz 2022 dönemi oturumunda Evrensel Sevgi Derneği Cem Evi’nin yapısal eksiklikleri damga vurdu. Cemevi için randevu talebinde bulunan CHP Grup Sözcüsü Servet Çağıl ile Belediye Başkanı Oktay Yılmaz arasında yaşanan randevu krizi, meclisi gerdi.

Önce ağız dalaşına, daha sonra AK Partili ve CHP’li meclis üyelerinin de dahil olması mecliste elektrikli havanın yükselmesine neden oldu.

Yıldırım Belediyesi’nin Haziran 2022 dönemi faaliyetlerini sırasıyla meclise anlatan Başkan Oktay Yılmaz, sözü CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Servet Çağıl’a bıraktı.

CHP Sözcüsü Çağıl konuşmasında, “Sayın başkan, ben bugün grup adına bir açıklamada bulunmayacağım. Yakın zamanda beni çok üzen bir konuyla ilgili belediye meclisimizi bilgilendireceğim. Yerel seçimlere ittifaklarla girdik. Sizler de biliyorsunuz ki; seçimde biz yüzde 40’lık bir oy aldık. Oturduğumuz koltukta yüzde 40’ın hakkı var. Hak sahiplerinin de derdini size yansıtmamız bizim öncelikli görevimiz. Millet Mahallemizde Evrensel Sevgi Derneği Cem Evi’nin bazı yapısal eksiklikleri nedeniyle ben sizin makamınızdan 17 gündür gerek yazılı, gerekse sözlü olarak randevu talebinde bulunarak dernek yöneticileri ile buluşturma gayretindeyim. Ancak; 17 gündür sonuca ulaşamadım. Siz randevu vermeyerek Alevi yurttaşlarımızı mı yok sayıyorsunuz yoksa yüzde 40 oranında oy almış bir kesimin üstünü mü kırmızıyla çiziyorsunuz!” sorusu elektriklenmeye neden oldu.

CHP Sözcüsü Servet Çağıl’a cevap veren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz; “Kişisel kanaatinizi mi söylüyorsunuz? Ben Yıldırım’dan yüzde 58 oy almış bir insanım. Alevi vatandaşlarımızın sorunlarına vakıf bir başkan olarak bu cümlenizi kınıyorum.” demesi üzerine meclis sıralarından, ”Haddini bil!” sesleri yükseldi.

Sözcü Çağıl; “Sizin bu tavrınızı protesto ediyor ve meclisi terk ediyorum” sözleri üzerine Belediye Başkanı Oktay Yılmaz; Sözcü Servet Çağıl’ı dışarıya çıkarttı. Sözcü Çağıl’ın belediyeyi terk etmesini CHP’li üyeleri engelledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.