Bursa Veteriner Hekimler Odası’nda seçim heyecanı yaşanıyor

20.09.2018
A+
A-

Bursa Veteriner Hekimler Odası’nda  30 Eylül’de yapılacak seçim heyecanı yaşanıyor.

Oda başkanlığına aday olduğunu açıklayan Hüseyin Bolten’in kadrosunda Melike Soydan Baysal, H.Emre Yürük, Harun Batmaz, Onurhan Gülsün yer alıyor.

Bursa Veteriner Hekimler Odası yönetimine neden aday olduklarını açıklayan Melike Soydan Baysal, yaptığı açıklamada, ‘neden aday’ olduklarına açıklık getirdi.

Baysal, mesleği yakından ilgilendiren başta şarbon olmak üzere, zoonoz ve salgın hastalıkların sıkça gündeme geldiği bugünlerde katılımcı bir yönetim anlayışıyla meslek kazanımlarını ve sorunları gündemde tutma ve azaltma anlayışıyla aday olduklarını belirtti.

Geniş bir çalışma yelpazesine sahip olan mesleklerinin her alanına hakim, veteriner hekimliğin saygınlık ve prestij kazanmasını sağlamaya çalışacaklarını ifade eden Melike Soydan Baysal, ‘’Veteriner hekimliğin kazanacağı en küçük bir başarının hem mesleki, hem de maddi anlamda hepimizi etkileyeceğini çok iyi biliyoruz. Neler yapmayı planlıyoruz? Her ilçedeki en genç ve en yaşlı veteriner hekim meslektaşımızın oda temsilcisi olması, yönetim kurulu üyelerinin her birinin birkaç ilçeden sorumlu olması ve böylece ilçe hekimleriyle Oda’nın bağının kopmamasının sağlanması için çalışacağız. Aktif çalışacak komisyonlar sayesinde, meslektaşlarımız düzenli olarak bir araya gelmesi, fikir alışverişi, bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı bulması mesleğimize çok şey katacaktır. Tecrübeli veteriner hekimlerimizin kazanımlarını, komisyonlar aracılığı ile mesleğimiz ve meslektaşlarımız için kullanabilmesi, mesleğimizde branşlaşmayı da getirecektir. Pet komisyonu, büyükbaş komisyonu, kanatlı komisyonu, kamu komisyonu, çiftlik hekimleri komisyonu, sokak hayvanları komisyonu, ilaç satış/ruhsat/yönetmelik komisyonu vb. komisyonlar oluşturmayı amaçlıyoruz’’ diye konuştu.

Melike Baysal, ‘’Kamuda, özel sektörde, üniversitede, çiftliklerde çalışan veteriner hekim meslektaşlarımızın üzerinden elimizi hiç çekmeden, veteriner hekimlerin yıpranma payı, özlük hakları, serbest kliniklerin tahsilat problemi gibi çok önemli sorunları yasal sınırlarımızın elverdiği ölçüde gündemde tutmak ve çözümü için projeler üretmek, ülkenin ve mesleğin geleceği için olumlu her projenin içinde yer almak istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bazı mesleklerin yönetimlerinin gerçekte bir bayrak yarışı olduğunu belirten Baysal, ‘’Özellikle veterinerlik gibi gelişmeye açık olan mesleklerde bu geçerlidir. Dolayısıyla bizim mesleğimiz için de bu bayrak yarışında, öğrenci arkadaşlarımızı önemsiyoruz. İşte biz de, bu ülkeye ve mesleğini icra ederken hayatını kaybeden meslektaşlarımıza borcumuzu ödemek için yeni dönemde yönetime adayız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.