Bursa Ticaret Borsası üyelerine ‘Nefes Kredisi’ desteği

Bursa Ticaret Borsası üyelerine ‘Nefes Kredisi’ desteği
27.05.2021
A+
A-

Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, “Nefes Kredisi” kapsamında 150 milyon liralık kredi hacmini borsa üyelerinin hizmetine sunacaklarını bildirdi.

Matlı, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ortaya çıktığı andan itibaren salgının ticari hayata etkilerini asgariye indirmek için çalıştıklarını vurguladı.

Salgın sürecinde sağlanan ekonomik desteklere değinen Matlı, şöyle devam etti:

“Çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin öncülüğünde, 365 oda ve borsamızın katkılarıyla, ülkemizin bel kemiği olan KOBİ’lerimizin likidite ihtiyacını karşılamak üzere Nefes Kredisi’ni bu yıl da hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bursa Ticaret Borsası olarak kampanya kapsamında yüklü mevduat taahhüdü ve TOBB’un da desteğiyle tüm imkanlarımızı seferber ediyor, 150 milyon liralık kredi hacmini üye işletmelerimizin hizmetine sunuyoruz.”

Matlı, Nefes Kredisi’nden yararlanmak isteyen üyelerin, 1 Haziran’dan itibaren borsadan alacakları faaliyet belgesi ile anlaşma sağlanan bankalara giderek başvurularını yapabileceklerini aktardı.

Müracaatların detayları hakkında bilgi veren Matlı, şunları kaydetti:

“Başvurular; alınacak faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankasından yapılabilecek. Kredi Garanti Fonu da hazine desteğiyle kredilere kefil olacak. 2021 Nefes Kredisi’nden, 2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin lira kullanabilecek. 6 ay geri ödemesiz dönemin ardından kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitle yapılacak. Kredi faizi yüzde 17,5 olarak uygulanacak. 2019 yılından sonra kurulmuş işletmelerde ciro kaybı şartı aranmayacak. Nefes Kredisi’nin Bursa iş dünyası adına hayırlı olmasını diliyor, projenin hayata geçirilmesine imkan sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Kredi Garanti Fonu yönetimine ve kampanyaya katılan bankalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.