Bursa Teknik Üniversitesi’nde köy lezzetleri kermesi

Bursa Teknik Üniversitesi’nde köy lezzetleri kermesi
14.05.2018
A+
A-

Bursa Teknik Üniversitesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Köy Lezzetleri Kermesine ev sahipliği yaptı.

Bursa Teknik Üniversitesi Genç KADEM Topluluğu tarafından Keles Dedeler Köyü’nün katkılarıyla düzenlenen ve geliri öğrencilere burs olarak aktarılacak Köy Lezzetleri Kermesinin açılış törenine; AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zehra Sönmez, 22. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, AK Parti Keles İlçe Başkanı Mehmet Keskin, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Öğüt, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sami İmamoğlu, Dedeler Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adem Güneş, Dedeler Köyü Muhtarı, Dedeler Köyü sakinleri ve Genç KADEM üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesinde gerçekleşen kermes açılışında konuşan Dedeler Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adem Güneş, kültürlerini ve lezzetlerini tanıtma şansı verdiği ve öğrencilere katkı sağlamalarına vesile olduğu için BTÜ’ye teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zehra Sönmez de böyle hayırlı bir etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de “Köy kültürüyle kent kültürünün harmanladığı bu etkinlikler bir de sosyal sorumluluk projesiyle bütünleşince çok anlamlı oluyor. Kermesimiz inşallah hayırlara vesile olur ve daha çok öğrencimizin burs almasına yardımcı olur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Program, dağ yöresine ait yöresel oyunlar ve halk oyunlarıyla devam etti. Kermes’te Dedeler Köyü’ne ait sergilenen yemekler de büyük ilgi gördü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.